ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ: Πήγαν να θάψουν ζωντανό άνθρωπο σε παραλία του Ρίο

Σοκ: Πήγαν να θάψουν ζωντανό άνθρωπο σε παραλία του Ρίο

Τρεις νεαροί βραζιλιάνοι ηλικίας 18, 17 και 15 ετών συνελήφθησαν από την αστυνομία στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όταν επιχείρησαν να θάψουν ζωντανό, στην άμμο της παραλίας Ιπανέμα, έναν ζητιάνο, ανέφερε η ιστοσελίδα G1 της βραζιλιάνικης εφημερίδας O Globo.


Την αυγή, ο νεαρός ενήλικας με τους δύο φίλους του, έσκαψαν με ένα φτυάρι μια λακκούβα στην άμμο στην παραλία «των εύπορων» στα νότια της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης, αφού πρώτα προσπάθησαν χωρίς επιτυχία, να πνίξουν το θύμα τους, με μια πλαστική σακούλα.

Αλλά η αστυνομία τους ανακάλυψε και τους συνέλαβε, γράφει η ιστοσελίδα της εφημερίδας σημειώνοντας ότι ο ζητιάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ο νεαρός ενήλικας χρεώνεται με κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας, ενώ οι δύο φίλοι του, θα οδηγηθούν για συνέργια, ενώπιον δικαστηρίου ανηλίκων.

Το Ρίο ντε Τζανέιρο, η πόλη που θα φιλοξενήσει σε διάστημα ενός έτους από τώρα, το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου, αλλά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016, έχει ξεκινήσει μια μεγάλη εκστρατεία για την καταπολέμηση της βίας, ιδίως στις φτωχές συνοικίες όπου επί σειρά δεκαετιών είναι στον έλεγχο των εμπόρων ναρκωτικών και των παρα-αστυνομικών ομάδων πολιτοφυλακής.