ΚΟΣΜΟΣ

Ο Αχμέτι στην έδρα του ΝΑΤΟ

Ο Αχμέτι στην έδρα του ΝΑΤΟ

Ο πρόεδρος του αλβανικού κόμματος των Σκοπίων, «Δημοκρατική Ένωση για Ενσωμάτωση»- DUI, Αλί Αχμέτι, επισκέφθηκε χθες το αρχηγείο του ΝΑΤΟ, όπου είχε επίσημες συναντήσεις με τον αμερικανό αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα, Alexander Vershbow και τον Έλληνα βοηθό Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Θρασύβουλος (Τέρυ) Σταματόπουλο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε μα φιλική και ανοιχτή ατμόσφαιρα, όπου οι συνομιλητές αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την ευρω-ατλαντική προοπτική της FYROM.

Ο κ. Vershbow τόνισε ότι η θύρα του ΝΑΤΟ παραμένει ανοικτή για τα Σκόπια, αλλά πρέπει να ξεπεράσουν τον όρο της επίλυσης του ζητήματος της ονομασίας. Το ΝΑΤΟ ενθάρρυνε τις αρχές της FYROM να καταβάλουν επιπλέον προσπάθειες για την εκπλήρωση των δεσμεύσεων της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι το 2008, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

Ο πρόεδρος Αχμέτι ευχαρίστησε συνολικά το ΝΑΤΟ για τη συνεχή δέσμευσή του και τόνισε ότι χωρίς τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των Ηνωμένων Πολιτειών δεν θα ήταν δυνατή η σύναψη της Συμφωνίας της Αχρίδας, ούτε η ειρήνη και η σταθερότητα στα Σκόπια και την περιοχή.