ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη παγιδευμένων οχημάτων στο κέντρο της Δαμασκού

Έκρηξη παγιδευμένων οχημάτων στο κέντρο της Δαμασκού

Δύο αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικά που οδηγούσαν βομβιστές αυτοκτονίας ανατινάχθηκαν στο κέντρο της Δαμασκού κοντά σε κτίριο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, ανέφεραν κρατικά μέσα ενημέρωσης.


Η συριακή τηλεόραση έδειξε πλάνα από αυτό που φαίνεται να είναι δύο φλεγόμενα αυτοκίνητα, μια πυροσβεστική αντλία και εικόνες από το εσωτερικό ενός γειτονικού κτιρίου όπου έχουν σπάσει τα τζάμια.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε πως "τρομοκράτες" πυροδότησαν τα δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα κοντά στην πλατεία των Ομεϊάδων στην κεντρική Δαμασκό, προκαλώντας ζημιές στη Γενική Ραδιοτηλεοπτική Αρχή αλλά όχι απώλειες.

Επικαλέστηκε τις εκτιμήσεις μιας πηγής σύμφωνα με την οποία περίπου 100 κιλά εκρηκτικών είχαν τοποθετηθεί σε ένα από τα αυτοκίνητα.

Οι αντάρτες έχουν υπό τον έλεγχό τους ορισμένα προάστια στα περίχωρα της Δαμασκού και έχουν καταφέρει να πραγματοποιήσουν επιθέσεις με όλμους και ρουκέτες εναντίον κεντρικών περιοχών της πρωτεύουσας τους τελευταίους μήνες, αν και μεγάλες επιθέσεις στο κέντρο της πόλης είναι ακόμα σχετικά σπάνιες.

Παγιδευμένο αυτοκίνητο σκότωσε τουλάχιστον 20 ανθρώπους και τραυμάτισε δεκάδες άλλους τον περασμένο μήνα όταν εξερράγη στη Ρανκούς, μια πόλη που βρίσκεται 30 χιλιόμετρα βόρεια της Δαμασκού.