ΚΟΣΜΟΣ

Hurriyet::«Ο Βαρθολομαίος προσεύχεται για μεταρρυθμίσεις Ατατούρκ»

Hurriyet::«Ο Βαρθολομαίος προσεύχεται για μεταρρυθμίσεις  Ατατούρκ»

Πρώτο θέμα στην ενότητα «Θρησκεία» της ηλεκτρονικής έκδοσης της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet είναι η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην πατρική οικία - μουσείο του ιστορικού ηγέτη της Τουρκίας, Κεμάλ Ατατούρκ.

Στο δημοσίευμα, που φέρει τίτλο «Ο Βαρθολομαίος προσεύχεται για τις μεταρρυθμίσεις του Ατατούρκ», γίνεται λόγος για την επίσκεψη του στο μουσείο, που βρίσκεται στο χώρο του τουρκικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη, αναφέροντας όσα έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

«Είμαστε χαρούμενοι που επισκεπτόμαστε την ανακαινισμένη οικία στη Θεσσαλονίκη του ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ατατούρκ. Ευχόμενοι, ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του, ικετεύουμε τον Μεγαλοδύναμο, οι μεταρρυθμίσεις του να ζουν για πάντα και ο λόγος του “Ειρήνη στη χώρα, ειρήνη στην Οικουμένη” όσο περνάει ο χρόνος να γίνεται πραγματικότητα. Με τις ευλογίες μας», ανέφερε το κείμενο του Βαρθολομαίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα πριν την επίσκεψη στο μουσείο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης συναντήθηκε με τον πρόξενο Τουγρούλ Μπιλτεκίν στο τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης.

«Επισκέπτομαι τις τουρκικές και ελληνικές πρεσβείες σε όσες χώρες ταξιδεύω. Δεν επισκέπτομαι προξενεία, αλλά έκανα μία εξαίρεση για εσάς», είπε ο Βαρθολομαίος στον Μπιλτεκίν.

Ο Τούρκος πρόξενος είπε στον Οικουμενικό Πατριάρχη ότι τον τιμά η επίσκεψή του, προσθέτοντας ότι «είναι αδύνατο να μη σας αγαπήσει όποιος σας συναντά».

ΑΠΟΔΟΣΗ: Αγιορείτικο Βήμα