ΚΟΣΜΟΣ

Ο Δήμαρχος κάπνιζε κρακ μαζί με εμπόρους ναρκωτικών

Ο Δήμαρχος κάπνιζε κρακ μαζί με εμπόρους ναρκωτικών

Η αστυνομία του Τορόντο ανακοίνωσε πως ανακάλυψε ένα πρόσφατο βίντεο που θρυλείται ότι εμφανίζει τον δήμαρχο της καναδικής μεγαλούπολης Ρομπ Φορντ να καπνίζει κρακ, στο πλάι λαθρεμπόρων ναρκωτικών, αλλά αρνείται να επιβεβαιώσει το περιεχόμενό του, ή αν θα απαγγείλει κατηγορίες εναντίον του.

Η ύπαρξη του επίμαχου βίντεο είχε αποκαλυφθεί τον περασμένο Μάιο από δύο μέσα ενημέρωσης, τα οποία είχαν αναφερθεί λεπτομερώς και στο περιεχόμενό του.

Στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου, ο αρχηγός της αστυνομίας του Τορόντο Μπιλ Μπλερ δήλωσε πως ο Φορντ ταυτοποιήθηκε ως ένας από τους πρωταγωνιστές του βίντεο που κατασχέθηκε κατά τη διάρκεια μίας επιχείρησης κατά των δικτύων διακίνησης ναρκωτικών υπό την κωδική ονομασία Brazen2.

«Αυτό που μπορώ να σας πω είναι πως το ψηφιακό αρχείο βίντεο που ανακαλύφθηκε περιλαμβάνει εικόνες που συμφωνούν με τις αποκαλύψεις που είχαν δημοσιευθεί προηγουμένως στον Τύπο», υπογράμμισε ο ίδιος, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα στην εφημερίδα Τορόντο Σταρ και στον ιστότοπο Gawker.

Ο ίδιος πάντως αρνήθηκε να αποκαλύψει τι ακριβώς έκανε στο βίντεο αυτό ο Φορντ, τονίζοντας πως τα «αποδεικτικά αυτά στοιχεία» διαβιβάσθηκαν στη δικαιοσύνη.

Καταλήγοντας, ο Μπλερ αρκέσθηκε να δηλώσει: «ως πολίτης του Τορόντο, απογοητεύθηκα».

Δημοσιογράφοι της Σταρ και του Gawker δήλωσαν πως παρακολούθησαν το βίντεο, όταν τους παρουσίασε το περιεχόμενό του ένας άνδρας που ήλθε σ’ επαφή μαζί τους με στόχο να τους το πωλήσει. Η εφημερίδα αρνήθηκε να δώσει χρήματα για να το αποκτήσει, ενώ ο έτερος ενημερωτικός ιστότοπος συγκέντρωσε μεν τα χρήματα για να το αγοράσει, αλλά μετά δεν κατόρθωσε να εντοπίσει τον υποψήφιο πωλητή του. Έκτοτε, η ύπαρξη του βίντεο αυτού δεν είχε επιβεβαιωθεί.

Ο Φορντ, ο οποίος έχει αρνηθεί πως καπνίζει κρακ —ένα παράγωγο της κοκαΐνης— είχε δηλώσει μετά τις αποκαλύψεις του Μαΐου πως αρνείται να σχολιάσει ένα «βίντεο που ποτέ δεν είχε δει, και που δεν υπάρχει». Σήμερα, τόσο ο Φορντ, όσο και ο επίσης πολιτευτής του Τορόντο αδελφός του Νταγκ, δεν θέλησαν να σχολιάσουν την ανακοίνωση του Μπλερ.