ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν : Ισχυρή έκρηξη στην Καμπούλ

Αφγανιστάν : Ισχυρή έκρηξη στην Καμπούλ

Ισχρή έκρηξη σημειώθηκε σήμερα στη Καμπούλ, κοντά στην τοποθεσία όπου η ελίτ του Αφγανιστάν, η Λόγια Ζίργκα, η παραδοσιακή μεγάλη συνέλευση των Αφγανών, πρόκειται να συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα για να συζητήσει ένα ζωτικής σημασίας σύμφωνο με τις ΗΠΑ για την ασφάλεια της χώρας, το οποίο ενδέχεται να προβλέπει τη διατήρηση μετά το 2014 μιας αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στο Αφγανιστάν, έγινε γνωστό από αυτόπτες μάρτυρες και αστυνομικές πηγές.


Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας της Καμπούλ Μοχάμαντ Ζάχερ, επρόκειτο για επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο. Ένας "καμικάζι ανατίναξε ένα παγιδευμένο όχημα σε μια ζώνη στην οποία βρίσκονταν πολλοί πολίτες", δήλωσε ο Ζάχερ. "Υπάρχουν θύματα", πρόσθεσε χωρίς άλλες διευκρινίσεις.
Η έκρηξη ακούστηκε λίγο μετά τις 3 μ.μ. (τοπική ώρα, 12:30 ώρα Ελλάδας) στη δυτική Καμπούλ. Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε πως ανατινάχθηκε μια λευκή Toyota Corolla.


Η έκρηξη σημειώθηκε λιγότερο από εκατό μέτρα από την τεράστια σκηνή στην οποία θα συγκεντρωθούν την ερχόμενη Πέμπτη πάνω από 2.000 εξέχοντες Αφγανοί από τις 34 επαρχίες της χώρας για να συζητήσουν τη συμφωνία ασφαλείας με τις ΗΠΑ.