ΚΟΣΜΟΣ

Κούρδοι: Δεν θέλουμε άλλον δικτάτορα...

Κούρδοι: Δεν θέλουμε άλλον δικτάτορα...

Σε σκληρές δηλώσεις προέβη το μέλος του προεδρείου του συμβουλίου του κόμματος PDK- Δημοκρατικό Κόμμα του Κουρδιστάν- Αλί Αβνί, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση Rudaw στην κουρδική περιφέρεια του Βόρειου Ιράκ, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

Ο Αβνί είπε ότι προσφέρεται μια σημαντική ευκαιρία για τους Κούρδους από την τρέχουσα κατάσταση στη Μέση Ανατολή, όπου γίνεται ένα συνεχής κατακερματισμός και διαίρεση, τόσο οικονομικός όσο και πολιτικός ως συνέχεια της διάλυσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Ο Κούρδος πολιτικός τόνισε ότι το ζήτημα δεν είναι να δημιουργηθούν τέσσερα Κουρδιστάν, αλλά να γίνει μια ομοσπονδία στην οποία θα συμμετάσχει και η κουρδική περιοχή του Ιράκ. Αλλά εάν ακολουθηθεί λάθος πολιτική, οι συνέπειες της, θα επηρεάσουν και το ιρανικό Κουρδιστάν.

Ο Αλί Αβνί απέφυγε να σχολιάσει την επίσκεψη του Μασούντ Μπαρζανί στο Ντιγιαρμπακίρ, επεσήμανε όμως ότι το κουρδικό κόμμα στη Συρία, το PYD, ακολουθεί λάθος πολιτική και μπορεί να χάσει την ευκαιρία που του δίνεται, οπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

«Όπως κατά τη διάρκεια της οθωμανικής περιόδου οι Κούρδοι απέφυγαν την ευκαιρία που τους δόθηκε να ανεξαρτητοποιηθούν, τώρα βρισκόμαστε στην ίδια κατάσταση. Υπάρχει μια λάθος πολιτική».

Ο Αβνί τόνισε ότι εάν το κουρδικό κόμμα στη Συρία, ζητάει την κατάργηση του δικτάτορα Μπασάρ αλ Άσαντ χωρίς να έχει κάποια πολιτική για ανεξαρτησία, αυτό δεν έχει καμιά σημασία γιατί θα έρθει ένας άλλος δικτάτορας. Οι Κούρδοι πρέπει να αποκτήσουν τα δικαιώματά τους και για να τα αποκτήσουν πρέπει να ενωθούν, τόνισε