ΚΟΣΜΟΣ

Λετονία: Έξι οι νεκροί από την κατάρρευση στέγης σε πολυκατάστημα

Λετονία: Έξι οι νεκροί από την κατάρρευση στέγης σε πολυκατάστημα

Στους έξι ανήλθε ο αριθμός των νεκρών μετά την κατάρρευση της οροφής ενός πολυκαταστήματος στα προάστια της Ρίγας, πρωτεύουσα της Λετονίας, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Οι τραυματίες έχουν ήδη φτάσει τους 35 ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των εγκλωβισμένων που βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια. Μεταξύ των νεκρών είναι και δύο πυροσβέστες.

Είναι πιθανό το ατύχημα να προκλήθηκε από έκρηξη λέβητα ή συνδέεται με τις πρόσφατες εργασίες που πραγματοποιούνταν στο κτίριο, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών διάσωσης της χώρας.

Συγγενείς των αγνοουμένων είπαν στα λετονικά μέσα ενημέρωσης ότι προσπαθούσαν απελπισμένα να καλέσουν τα κινητά τηλέφωνα των αγαπημένων τους προσώπων, αλλά μάταια.

Ένα μεγάλο τμήμα της στέγης, έκτασης 500 τετραγωνικών μέτρων, του εμπορικού κέντρου όπου στεγαζόταν το σούπερ-μάρκετ Maxima κατέρρευσε και έπειτα το κτίριο έπεσε «σαν χάρτινος πύργος», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Αντρίς Αμέρικς.

Το εμπορικό κέντρο είχε κατασκευαστεί το 2011 και είχε χαρακτηριστεί ως ένα από τα καλύτερα αρχιτεκτονικά έργα της χώρας.