ΚΟΣΜΟΣ

Κάλεσμα του Μαριάνο Ραχόι για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση

Κάλεσμα του Μαριάνο Ραχόι για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση

Ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι ζήτησε περισσότερη ενότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και είπε ότι η αναμενόμενη τραπεζική ένωση θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος μηνός, σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της μεγάλης ισπανικής εφημερίδας El Pais, αργά το βράδυ της Κυριακής.


Όπως είπε ο ισπανός πρωθυπουργός τα χειρότερα για την Ευρώπη είναι πίσω της και πλέον τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να εργαστούν προς την κατεύθυνση της μεγαλύτερης ανάπτυξης και της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

«Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός όλες οι αποφάσεις σχετικά με το σχεδιασμό της τραπεζικής ένωσης να ολοκληρωθούν τον Δεκέμβριο», ανέφερε στη συνέντευξή του ο Ραχόι. «Είναι προτεραιότητα για την Ισπανία το θέμα να έχει κλείσει έως τότε », συμπλήρωσε ο ισπανός πρωθυπουργός.

Η Ισπανία ήταν στο επίκεντρο της κρίσης χρέους της ευρωζώνης πέρυσι, αλλά ανάκαμψε από την ύφεση κατά το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Η χώρα πάντως υποχώρησε πρόσφατα 10 θέσεις στον παγκόσμιο Δείκτη Αντίληψης για τη Διαφθορά και κατατάχθηκε 40η, μετά από την έξαρση των σκανδάλων στο κυβερνητικό Λαϊκό Κόμμα που άγγιξαν προσωπικά τον Ραχόι, αλλά και σε ανάλογα σκάνδαλα με μέλη της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας.