ΚΟΣΜΟΣ

Συρία:Τουλάχιστον 14 παιδιά νεκρά από επιθέσεις των δυνάμεων του Άσαντ

Συρία:Τουλάχιστον 14 παιδιά νεκρά από επιθέσεις των δυνάμεων του Άσαντ

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι, εκ των οποίων 14 παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα σε μία σειρά αεροπορικών επιθέσεων που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις του προέδρου Άσαντ στη βόρεια πόλη Χαλέπι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Οι επιθέσεις είχαν στόχο κατοικημένες περιοχές στο Χαλέπι, οι οποίες τελούν υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών, σύμφωνα με την οργάνωση που εδρεύει στη Βρετανία.
Ακτιβιστές ανέβασαν στο Ίντερνετ οπτικό υλικό που δείχνει απανθρακωμένα αυτοκίνητα και κατεστραμμένα κτίρια.

Η συριακή κρατική τηλεόραση ανακοίνωσε ότι ο στρατός πραγματοποίησε επιχειρήσεις στο Χαλέπι κατά "ολόκληρων οργανώσεων ένοπλων τρομοκρατών", όπως τις αποκάλεσε, έναν όρο που χρησιμοποιεί αναφερόμενη στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης.

Οι ηγέτες των σύρων ανταρτών δήλωσαν σήμερα ότι θα κάνουν τα πάντα για να προστατεύσουν τους δημοσιογράφους, αλλά ότι αυτό είναι δύσκολο εξαιτίας της εσωτερικής διαμάχης, ύστερα από την ανακοίνωση διεθνών δημοσιογραφικών οργανισμών ότι οι απαγωγές εκπροσώπων του Τύπου καθιστούν δύσκολη την πλήρη κάλυψη του εμφυλίου.

Σε επιστολή του το σαββατοκύριακο το υποστηριζόμενο από τη Δύση Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, αναφέρει ότι θα επιδιώξει την απελευθέρωση όλων των απαχθέντων δημοσιογράφων.

Τουλάχιστον 30 δημοσιογράφοι εκτιμάται από τους δημοσιογραφικούς οργανισμούς ότι κρατούνται.
Την Τετάρτη, οι επικεφαλής 13 δημοσιογραφικών οργανισμών, περιλαμβανομένου του Ρόιτερς, κάλεσαν τους σύρους αντάρτες να σταματήσουν τις ένοπλες οργανώσεις από τις απαγωγές δημοσιογράφων.

Την ίδια ώρα, η πτήση των Ηνωμένων Εθνών που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια για τη Συρία κι είχε αναβληθεί πολλές φορές εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών, αναχώρησε σήμερα, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.