ΚΟΣΜΟΣ

Κένυα: Έξι νεκροί από την επίθεση εναντίον λεωφορείου στο Ναϊρόμπι

Κένυα: Έξι νεκροί από την επίθεση εναντίον λεωφορείου στο Ναϊρόμπι

Η κενυατική αστυνομία ανακρίνει έναν ύποπτο και εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος ενός δεύτερου για τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε το Σάββατο εναντίον ενός λεωφορείου στο Ναϊρόμπι, από την οποία έχασαν τη ζωή τους έξι άνθρωποι και άλλοι 30 τραυματίστηκαν.


"Συλλάβαμε έναν ύποπτο λίγη ώρα μετά την επίθεση αλλά προς το παρόν δεν είμαστε σε θέση να πούμε εάν εμπλέκεται στην υπόθεση αυτή. Συνελήφθη και ανακρίνεται", είπε ο αρχηγός της αστυνομίας της πρωτεύουσας, Μπένσον Κιμπούε, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Παράλληλα, οι αρχές αναζητούν έναν δεύτερο ύποπτο, του Χουσέιν Νουρ Μοχάμεντ, 21 ετών διότι, όπως είπε ο αρχηγός της κενυατικής αστυνομίας Ντέιβιντ Κιμάγιο "υπάρχουν ενδείξεις πως σχετίζεται με την επίθεση".

Ο Μοχάμεντ είχε συλληφθεί για άλλη υπόθεση τρομοκρατίας αλλά αφέθηκε ελεύθερος με όρους και έκτοτε τα ίχνη του έχουν χαθεί. Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία του και ζήτησε από τους πολίτες να της παράσχουν όποια πληροφορία διαθέτουν που θα μπορούσε να οδηγήσει στον εντοπισμό του.
Ο Κιμπούε είπε ότι η βόμβα που εξερράγη στο λεωφορείο ήταν ένας "αυτοσχέδιος μηχανισμός". Δεν διευκρίνισε εάν είχε τοποθετηθεί μέσα στο όχημα νωρίτερα, εάν την μετέφερε επάνω του κάποιος από τους επιβάτες ή αν οι δράστες την έριξαν απ' έξω.

Από την πολύ ισχυρή έκρηξη καταστράφηκε ολοσχερώς το λεωφορείο των 32 θέσεων που συνδέει το κέντρο της πόλης με το προάστιο Ίστλι, το επονομαζόμενο και "Μικρό Μογκαντίσου" επειδή εκεί κατοικούν πολλοί Σομαλοί. Σοβαρές ζημιές υπέστησαν και τα οχήματα που ακολουθούσαν το λεωφορείο.
Αυτή ήταν η τέταρτη επίθεση που σημειώθηκε μέσα σε διάστημα πέντε ημερών στην Κένυα και μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για κάποια από αυτές.