Στη φυλακή 24χρονος που κακοποίησε γάτα και το κατέγραψε σε βίντεο

Στη φυλακή 24χρονος που κακοποίησε γάτα και το κατέγραψε σε βίντεο

Ένας άνδρας που συνελήφθη την Παρασκευή στη Μασσαλία, στα νότια της Γαλλίας, μετά την ανάρτηση στο Διαδίκτυο πολλών βίντεο όπου απεικονιζόταν να εκσφενδονίζει στον αέρα ένα γάτο επαναλαμβάνοντας πολλές φορές την πράξη αυτή καταδικάστηκε σήμερα σε ένα χρόνο φυλάκιση.


«Δεν ξέρω τι μ' έπιασε, φέρθηκα ηλίθια, λυπάμαι» ανακοίνωσε κατά την ακροαματική διαδικασία ο Φαρίντ Γιλάς, 24 ετών, στον οποίο απαγγέλθηκε η κατηγορία για «πράξεις βαρβαρότητας εναντίον ενός κατοικίδιου ή εξημερωμένου ζώου», μια κατηγορία που επισύρει ποινή φυλάκισης 2 ετών. Σχεδόν 200 υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των ζώων, που είχαν μαζί τους πάνω από 10 σκυλιά, είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το δικαστήριο. Επιβλήθηκε επίσης η ποινή της οριστικής απαγόρευσης υιοθέτησης ζώων σε βάρος του κατηγορουμένου, ο οποίος παρέμεινε προφυλακισμένος.

«Ενέργησε με μια ιδιαίτερη διαστροφή και έναν χαρακτηριστικό σαδισμό που προκάλεσε την απέχθεια όλου του πλανήτη», κι απέδειξε στην πράξη «την απουσία κάθε ηθικού φραγμού» και «ένα ανηλεή σαδισμό» υποστήριξε στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας Εμανουέλ Μερλίν.

Στα βίντεο που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, απεικονίζεται ο νέος άνδρας, με καταγωγή από μια λαϊκή γειτονιά της Μασσαλίας, να πετά όλο και ψηλότερα κι όλο και μακρύτερα ένα μικρό ασπροκόκκινο γατάκι, το οποίο καταλήγει με δύναμη στο τσιμεντένιο οδόστρωμα.

fabiomeyhat

Το γατάκι, ηλικίας 5 μηνών, στο οποίο έδωσαν το όνομα Όσκαρ, βρέθηκε ζωντανό. Φέρει εμφανή τραύματά κι έχει υποστεί κάταγμα στο ένα πόδι, στο οποίο αναμένεται να χειρουργηθεί σύντομα.

«Περπατούσα στη γειτονιά μαζί με έναν άλλο, περπατούσαμε στο δρόμο. Είδα τη γάτα, με πλησίασε. Έτσι μου ήρθε, χωρίς να σκεφτώ, δε γνωρίζω ποιος είχε την ιδέα να καταγράψει» το γεγονός, επιχείρησε να δικαιολογηθεί ο κατηγορούμενος από το εδώλιο απευθυνόμενος σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα. Ο άνθρωπος που μαγνητοσκόπησε το βασανισμό του μικρού γατιού με το κινητό του τηλέφωνο δεν έχει ακόμα εντοπιστεί.

«Δεν θα το ξανακάνω, το υπόσχομαι» προσέθεσε ο κατηγορούμενος, που έχει καταδικαστεί άλλες 8 φορές κι έχει ήδη φυλακιστεί, κατά κύριο λόγο για βίαιη συμπεριφορά.

Πολλές οργανώσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ζώων υπέβαλλαν μήνυση, περιλαμβανομένου του ιδρύματος της Μπριζίτ Μπαρντό, της άλλοτε μεγάλης πρωταγωνίστριας του γαλλικού κινηματογράφου.