Βίντεο: Σκύλο-αιχμάλωτο κρατούν οι Ταλιμπάν!

Βίντεο: Σκύλο-αιχμάλωτο κρατούν οι Ταλιμπάν!

Αιχμάλωτος πολέμου είναι ένας... σκύλος στο Αφγανιστάν! Οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν ότι έχουν "συλλάβει" και κρατούν όμηρο έναν σκύλο της διεθνούς δύναμης στο Αφγανιστάν (Isaf), τον οποίο έπιασαν τον Δεκέμβριο έπειτα από συγκρούσεις που είχαν σημειωθεί στην ανατολική επαρχία Λάγμαν.

 

Σύμφωνα με τη Διεθνή Δύναμη Αρωγής του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν (Isaf) "ένας σκύλος πολέμου αγνοείται" έπειτα από μια επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Οι Ταλιμπάν ανέβασαν στον ιστότοπό τους ένα βίντεο, που στη συνέχεια ανέβηκε και στο Facebook και το YouTube, στο οποίο ισχυρίζονται ότι ο σκύλος που έχουν πιάσει ανήκει στον αμερικανικό στρατό. Παρόλα αυτά δυτικές στρατιωτικές πηγές, που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, σημείωσαν ότι ο σκύλος ανήκει στον βρετανικό στρατό.

Στο βίντεο, που έχει γυριστεί σε μια αυλή, φαίνεται ένας καφετί σκύλος, τον οποίο κρατούν από λουρί, να είναι περιτριγυρισμένος από πέντε άνδρες οπλισμένους με τουφέκια και χειροβομβίδες.

Στο βίντεο ο σκύλος φορά στην πλάτη του ένα μαύρο γιλέκο με τσέπες. Μια φωνή που σχολιάζει τις εικόνες αναφέρει ότι μαζί με το ζώο οι Ταλιμπάν άρπαξαν τρία τουφέκια, ένα πιστόλι, ένα GPS και έναν φακό.

Το ζώο, που παρουσιάζεται ως τρόπαιο και φέρεται να ονομάζεται "συνταγματάρχης", έχει κατεβασμένα τα αφτιά και μοιάζει τρομαγμένο την ώρα οι άνδρες κάνουν φασαρία γύρω του και φωνάζουν πολλές φορές «Άλαχ Άκμπαρ» (Ο θεός είναι μεγάλος).

Όπως ανακοίνωσαν οι Ταλιμπάν "η τύχη του συνταγματάρχη θα αποφασιστεί αργότερα".

Η Isaf χρησιμοποιεί εκατοντάδες σκύλους στο Αφγανιστάν για να εντοπίζει αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς ή και ναρκωτικά.