Ισλαμιστές αντάρτες επιχειρούν να επιβάλλουν τη μαντίλα στις γυναίκες

Ισλαμιστές αντάρτες επιχειρούν να επιβάλλουν τη μαντίλα στις γυναίκες

Οι ισλαμιστές αντάρτες στην ανατολική Συρία διέταξαν τις γυναίκες της περιοχής να φορέσουν την ισλαμική μαντίλα, προειδοποιώντας ότι όποια δεν τηρήσει την εντολή θα τιμωρηθεί, σε άλλη μία συντονισμένη προσπάθεια των σκληροπυρηνικών να επιβάλλουν τον ισλαμικό νόμο στους πολίτες.

 

Σε ανακοίνωσή της μια οργάνωση που αυτοαποκαλείται Συμβούλιο Ισλαμικού Νόμου στο Ντέιρ αλ Ζορ, έδωσε στις γυναίκες διορία μέχρι το Σάββατο για να υπακούσουν στην εντολή. Δεν διευκρίνισε ωστόσο ποια θα είναι η ποινή που θα επιβληθεί σε όσες δεν φορέσουν τη μαντίλα.

Οι ένοπλες ισλαμιστικές οργανώσεις έχουν εξελιχθεί στην πιο ισχυρή δύναμη μεταξύ των ανταρτών μετά από τρία χρόνια εξέγερσης εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ ο οποίος εμφανιζόταν ανέκαθεν ως προασπιστής του λαϊκού κράτους στη Συρία.

"Δεδομένου ότι οι αμαρτίες είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο καθυστερεί η νίκη, το νομικό συμβούλιο της πόλης του Ντέιρ αλ Ζορ είναι υποχρεωμένο να προωθήσει την αρετή και να εμποδίσει την έκλυση των ηθών" σημειώνεται στην ανακοίνωση που ανάρτησε στο Facebook ένας ακτιβιστής.

Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο παρακολουθεί τις εξελίξεις εντός της Συρίας.

Τον περασμένο μήνα η οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) που εδρεύει στη Νέα Υόρκη ανέφερε ότι το Μέτωπο αλ Νόσρα και το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, δύο σκληροπυρηνικές ισλαμιστικές οργανώσεις, προσπαθούν να επιβάλουν τη σαρία αναγκάζοντας τις γυναίκες στη Συρία να φορούν μαντίλες και να καλύπτουν πλήρως το σώμα τους. Σε όσες δεν τηρούν τον "κώδικα ενδυμασίας" απαγορεύεται να κυκλοφορούν δημοσίως, να εργάζονται και να πηγαίνουν στο σχολείο.