ΚΟΣΜΟΣ

Στο στόχαστρο του Ομπάμα η κυβέρνηση της Βενεζουέλας

Στο στόχαστρο του Ομπάμα η κυβέρνηση της Βενεζουέλας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επέκρινε με έντονο τρόπο την Τετάρτη την κυβέρνηση της Βενεζουέλας για τη σύλληψη διαδηλωτών και κάλεσε το Καράκας να επικεντρωθεί στα «θεμιτά παράπονα» των πολιτών του.


Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη σύνοδο κορυφής της Βόρειας Αμερικής, ο Ομπάμα σχολίασε με καυστικό τρόπο την απέλαση από τη Βενεζουέλα πριν από μόλις λίγα 24ωρα τριών αμερικανών διπλωματών με την κατηγορία του προσηλυτισμού μαθητών ώστε να οργανώσουν αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Καράκας.

«Αντί να απαγγέλλει ψεύτικες κατηγορίες εναντίον διπλωματών των Ηνωμένων Πολιτειών, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας θα πρέπει να επικεντρωθεί στα δικαιολογημένα παράπονα των πολιτών της», δήλωσε ο Ομπάμα. Ο αμερικανός πρόεδρος κάλεσε την κυβέρνηση του Νίκολας Μαδούρο να απελευθερώσει τους κρατούμενους- διαδηλωτές και να συμμετάσχει σε έναν πραγματικό διάλογο. «Όλες οι πλευρές έχουν υποχρέωση να συνεργαστούν», είπε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Νωρίτερα το Καράκας είχε ανακοίνωσε ότι μια ακόμη γυναίκα έχασε τη ζωή της ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σε 6. Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση στο Καράκας η γυναίκα αν και δεν συμμετείχε στις διαδηλώσεις θεωρείται θύμα της βίας. Και αυτό διότι ενώ έπαθε έμφραγμα στο σπίτι της, το ασθενοφόρο που την μετέφερε στο νοσοκομείο μπλοκαρίστηκε από αντικυβερνητικούς διαδηλωτές με αποτέλεσμα η γυναίκα να καταλήξει. Το θύμα ήταν μητέρα εργαζόμενου στην κρατική τηλεόραση VTV.