ΚΟΣΜΟΣ

Πιέσεις της αντιπολίτευσης για παραίτηση Γιανουκόβιτς

Πιέσεις της αντιπολίτευσης για παραίτηση Γιανουκόβιτς

Εντείνονται οι πιέσεις της αντιπολίτευσης για παραίτηση του Oυκρανού προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, παρά τη χθεσινή υπογραφή και ψήφιση συμφωνίας που προβλέπει τη διεξαγωγή πρόωρων προεδρικών εκλογών το αργότερο τον Δεκέμβριο, τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού σε 10 ημέρες και την επιστροφή στο Σύνταγμα του 2004.

Από την πλευρά της εκπρόσωπος του κόμματος Ουκρανική Δημοκρατική Συμμαχία για τις Μεταρρυθμίσεις (UDAR) του Βιτάλι Κλίτσκο, εξέφρασε την πρόθεση της αντιπολίτευσης να ζητήσει σήμερα τη στήριξη του κοινοβουλίου για μια απόφαση με την οποία θα ζητείται η παραίτηση του Γιανουκόβιτς.

«Θα καταθέσουμε το κείμενο της απόφασης με αίτημα την παραίτηση του Γιανουκόβιτς», δήλωσε και πρόσθεσε ότι «η απόφαση αυτή θα επιτρέψει στο κοινοβούλιο να ορίσει ημερομηνία για τις πρόωρες εκλογές».

Μιλώντας στους διαδηλωτές που παραμένουν στην πλατεία Ανεξαρτησίας, ο ίδιος Βιτάλι Κλίτσκο είπε ότι θα ζητήσει τη στήριξη των βουλευτών «για να απαλλαγούμε» από τον Γιανουκόβιτς. «Το κοινοβούλιο πρέπει να αναγκάσει τον Γιανουκόβιτς να παραιτηθεί», τόνισε.