ΚΟΣΜΟΣ

Σλοβενία: Συγκρατημένα αισιόδοξος δήλωσε ο νέος υπουργός Οικονομίας

Σλοβενία: Συγκρατημένα αισιόδοξος δήλωσε ο νέος υπουργός Οικονομίας

Τη δέσμευση ότι θα επικεντρώσει την προσπάθειά του στην αύξηση της δυναμικής της οικονομίας της Σλοβενίας ανέλαβε ο Μέτοντ Ντραγκόνια, κατά την τελετή ανάληψης των καθηκόντων του υπουργού Οικονομίας της χώρας, δηλώνοντας συγκρατημένα αισιόδοξος για την επίτευξη του στόχου αυτού.


Το χαρτοφυλάκιο παρέδωσε στον κ. Ντραγκόνια ο υπουργός Οικονομικών, Ούρος Τσάφερ, ο οποίος αντικατέστησε προσωρινά στο υπουργείο Οικονομίας τον Στάνκο Στέπισνικ, ο οποίος παραιτήθηκε τον Νοέμβριο του 2013, στον απόηχο δημοσιευμάτων που τον έφεραν να είχε εξασφαλίσει κρατικές επιδοτήσεις μέσω του υπουργείου σε εταιρεία, μέρος της οποίας του ανήκει.

Ο κ. Ντραγκόνια ενημερώθηκε από τον κ. Τσάφερ για τα τρέχοντα ζητήματα του υπουργείου και αναμένεται αργότερα σήμερα να συναντηθεί με τους επικεφαλής των διευθύνσεων και τμημάτων του υπουργείου, προκειμένου να θέσουν τους μελλοντικούς στόχους.

Μετά την έγκριση του διορισμού του από το σλοβενικό κοινοβούλιο, μιλώντας αργά χθες το βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό "TV Slovenija", ο κ. Ντραγκόνια σημείωσε ότι ο βασικός στόχος αυτή τη στιγμή είναι να εξασφαλιστεί μία συνεχής αύξηση των εξαγωγών, οι οποίες, όπως είπε, είναι η κινητήριος δύναμη της οικονομικής ανάπτυξης.

Περαιτέρω, αντιτάχθηκε σθεναρά σε ενδεχόμενη αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης στις επιχειρήσεις και πρότεινε τα κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίηση των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων να αναζητηθούν στο εξωτερικό.