ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία:Ο Ρέντσι ξεκινά την πρωθυπουργική του θητεία από ένα σχολείο

Ιταλία:Ο Ρέντσι ξεκινά την πρωθυπουργική του θητεία από ένα σχολείο

Με επίσκεψη σε δημόσιο σχολείο της πόλης Τρεβίζο, στην βορειοανατολική Ιταλία, ξεκίνησε και επίσημα την πρωθυπουργική του θητεία ο Ματτέο Ρέντσι, μετά την χθεσινή παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από την βουλή.


«Κάθε εβδομάδα θα επισκέπτομαι ένα τουλάχιστον σχολείο της χώρας , για να έρχομαι σε επαφή με τα πραγματικά προβλήματα που προκύπτουν και μετά θα επιστρέφω σπίτι για να διαβάζω το μάθημά μου», δήλωσε ο Ρέντσι.

Προέτρεψε, επίσης, καθηγητές και μαθητές ν του γράφουν, προτάσεις και παράπονα, στην ηλεκτρονική διεύθυνση matteo@governo.it

« Η κυβέρνησή μας πρέπει να προσέξει την πορεία του σπρεντ και των χρηματαγορών. Τελικά, όμως, οι χώρες μας θα σωθούν μόνον αν στηρίξουμε την παιδεία», τόνισε, επίσης, ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός.

Έξω από το σχολείο που επισκέφθηκε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης είχαν αναρτηθεί πανό των ιταλικών συνδικάτων, με συνθήματα που αφορούν τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι υπεύθυνοι καθαρισμού των δημόσιων σχολικών συγκροτημάτων της χώρας. Λόγω συνεχούς μείωσης των σχετικών κονδυλίων, από τα τέλη του τρέχοντος μηνός, κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς μισθό.

Ο Ρέντσι, αφού τράβηξε φωτογραφίες με το κινητό του και τραγούδησε τον εθνικό ύμνο της Ιταλίας μαζί με τους μαθητές, υποσχέθηκε ότι «η κυβέρνησή του, για να ξεπερασθεί η οικονομική κρίση, δεσμεύεται να προχωρήσει σε ουσιαστική αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας, με πραγματικές, άμεσες επενδύσεις».