ΚΟΣΜΟΣ

Η τραγική ιστορία ενός 28χρονου που ζει στο σώμα παιδιού (pics)

Η τραγική ιστορία ενός 28χρονου που ζει στο σώμα παιδιού (pics)

Ο Edward Hernandez είναι 28 χρόνων καιζει σε μια από τις φτωχότερες γειτονιές της Μπογκοτά, στην Κολομβία

Με ύψος που αγγίζει τα 69 εκατοστά η ζωή του ήταν πάντα γεμάτη δυσκολίες.

Έως το 2009, ο Edward και η οικογένειά του ζούσαν στο σκοτάδι. Έμενε τον περισσότερο καιρό μέσα στο σπίτι του για να αποφύγει τους ανθρώπους που όλο τον έπαιρναν αγκαλιά, ενώ εργαζόταν στην επιχείρηση υφασμάτων της μητέρας του, που στεγαζόταν πάνω από το σπίτι τους.

«Δεν μπορεί να κυκλοφορήσει μόνος του, θα χανόταν. Οι άνθρωποι τον σηκώνουν ψηλά σαν να είναι παιχνίδι. Και μετά λέμε 'ωχ, χάσαμε τον Edward'», λέει ένα από τα αδέλφια του στη Daily Mail.

Τα πράγματα άλλαξαν το 2010, όταν ο μικρότερος άνθρωπος του κόσμου He Pingping πέθανε στην Κίνα. Οι άνθρωποι των Ρεκόρ Γκίνες ανακήρυξαν τον Edward ως τον νέο κάτοχο του ρεκόρ. Μέσα σε μια στιγμή έγινε σούπερ σταρ και η ζωή του άλλαξε.

«Ήμουν τόσο χαρούμενος που σχεδόν έκλαψα. Ήμουν ο μικρότερος άνθρωπος στον κόσμο, πιο κοντά από μένα είναι μόνο τα παιδιά», θυμάται.

Επιδέξιος χορευτής, ο Edward μπήκε στον κόσμο της κολομβιανής τηλεόραση. Πληρωνόταν καλά για τις εμφανίσεις του σε εκπομπές.

Μάλιστα έφτασε μέχρι το Προεδρικό Μέγαρο της Κολομβίας όπου συνάντησε τον πρόεδρο της χώρας.

Ωστόσο σύντομα τα πάντα άλλαξαν για τον Edward.

Μόλις έξι εβδομάδες μετά το ρεκόρ Γκίνες, η πιο κοντή κοπέλα στον κόσμο, ο Khagendra Thapa Magar από το Νεπάλ, έγινε 18 χρονών και μπορούσε να διεκδικήσει ο ίδιος το ρεκόρ. Ο Edward ξεχάστηκε γρήγορα. Τα φώτα στράφηκαν αλλού και εκείνος έπαθε κατάθλιψη από την απουσία προσοχής.

Σήμερα ο Edward εργάζεται με τον φίλο του Pablo σε εμπορικά κέντρα, «πουλώντας» τον εαυτό του ως τον μικρότερο άνθρωπο στον κόσμο. Βγάζουν περίπου 60 ευρώ την ημέρα ο καθένας.

Προσπαθεί να διατηρήσει το χαμόγελό του και λέει: «Μου αρέσει που είμαι ταυτόχρονα παιδί κι ενήλικος. Έτσι όλοι με αγαπούν και με παίρνουν αγκαλιά».