ΚΟΣΜΟΣ

Τώρα: Συνάντηση στα Ηλύσια υπό τον Ολάντ για την Ουκρανία

Τώρα: Συνάντηση στα Ηλύσια υπό τον Ολάντ για την Ουκρανία

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ πραγματοποιεί μια συνάντηση με τους υπουργούς Εξωτερικών των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Βρετανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας για να συζητήσουν την ουκρανική κρίση, δήλωσε μια πηγή από την γαλλική προεδρία στους δημοσιογράφους που βρίσκονται στο Μέγαρο των Ηλυσίων.


Η πηγή πρόσθεσε ότι η συνάντηση έχει ήδη ξεκινήσει, αφού οι υπουργοί Τζον Κέρι, Σεργκέι Λαβρόφ, Ουίλιαμ Χέιγκ, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ και Λοράν Φαμπιούς εθεάθησαν στο προεδρικό μέγαρο.

Εξάλλου οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ, της Ουκρανίας και της Βρετανίας συμφώνησαν ότι είναι κρίσιμης σημασίας για την αποκλιμάκωση της έντασης να πραγματοποιηθούν άμεσες συνομιλίες μεταξύ του Κιέβου και της Μόσχας, ενώ ζήτησαν και την άμεση αποστολή διεθνών παρατηρητών στην Ουκρανία, όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους.

«Οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Ουκρανία συμφώνησαν ότι άμεσες συνομιλίες μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας, με τη διευκόλυνση αν αυτή χρειαστεί μελών της διεθνούς κοινότητας, είναι κρίσιμης σημασίας για την επίλυση της τρέχουσας κατάστασης», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Συμφώνησαν επίσης ότι θα πρέπει να αποσταλούν αμέσως διεθνείς παρατηρητές στην Ουκρανία, κυρίως στα ανατολικά και την Κριμαία», υπογραμμίζει η ανακοίνωση.