ΚΟΣΜΟΣ

Ο Χέιγκ ζητά από την ΕΕ πιο σκληρά μέτρα κατά της Ρωσίας

Ο Χέιγκ ζητά από την ΕΕ πιο σκληρά μέτρα κατά της Ρωσίας

«Έχει έρθει η ώρα» για την Ευρωπαϊκή Ένωση να υιοθετήσει αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας όσον αφορά την κρίση στη Ουκρανία, δήλωσε χθες Παρασκευή, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ουίλιαμ Χέιγκ, μετά την αποτυχία των ρωσο- αμερικανικών συνομιλιών.

«Είναι εξαιρετικά απογοητευτικό το γεγονός ότι σήμερα (σσ χθες) οι συζητήσεις δεν οδήγησαν σε διπλωματικό αποτέλεσμα για το οποίο ο υπουργός Εξωτερικών Κέρι εργάστηκε ακούραστα» ανέφερε σε δήλωσή του ο Ουίλιαμ Χέιγκ.

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι συναντήθηκε με το Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ στο Λονδίνο χθες Παρασκευή για να προσπαθήσουν να επιλύσουν την σοβούσα κρίση, πριν από το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της χερσονήσου της Κριμαίας από την Ουκρανία και την προσάρτησή της στη Ρωσική Ομοσπονδία. Το δημοψήφισμα είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί την Κυριακή .

«Λυπάμαι που η Ρωσία έχει αρνηθεί να εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία για να αλλάξει πορεία και συνεχίζει έμπρακτα να υποστηρίζει το παράνομο δημοψήφισμα της Κυριακής στην Κριμαία» τόνισε επίσης ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών. «Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι απόλυτα πεπεισμένο ότι πρέπει να υπάρξει μια ισχυρή και ενωμένη αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων τη Δευτέρα», ανέφερε ο Χέιγκ. «Ήρθε η ώρα για τη λήψη σκληρότερων μέτρων», κατέληξε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών.

Διαβάστε επίσης:

Απαισιόδοξος ο Χέιγκ

«Δημοψήφισμα» και στο Χάρκοβο την Κυριακή

ΗΠΑ: Οι αρχές ζητούν από την Αυστρία τη έκδοση του Ντμίτρο Φιρτάς