ΚΟΣΜΟΣ

Acqua for Life by Giorgio Armani

Acqua for Life by Giorgio Armani

Ο Giorgio Armani επεκτείνει την επιτυχημένη καμπάνια Acqua for Life σε συνεργασία με τον οργανισμό Green Cross International για τέταρτη συνεχή χρονιά, στοχεύοντας κοινωνίες που αντιμετωπίζουν την έλλειψη νερού στη δυτική Αφρική, την Λατινική Αμερική και για πρώτη φορά στη νότια Ασία και πιο συγκεκριμένα στη Σρι Λάνκα.

Στόχος είναι να δημιουργηθούν βιώσιμα συστήματα παροχής πόσιμου νερού που θα ωφελήσουν χιλιάδες ανθρώπους.

Η πρωτοβουλία Acqua for Life, λανσαρίστηκε το 2011, και μέσα σε 3 χρόνια έχει καταφέρει με επιτυχία να δημιουργήσει αντλίες νερού, πηγάδια και συστήματα συλλογής βρόχινου νερού σε πάνω από 60 κοινότητες και σχολεία στη Γκάνα, τη Βολιβία, το Μεξικό και τη Κίνα, παρέχοντας πάνω από 150 εκατομμύρια λίτρα νερού κάθε χρόνο.

Τη φετινή τέταρτη χρονιά, ο στόχος της καμπάνιας είναι να υποστηρίξει τη δημιουργία συστημάτων νερού σε νέες κοινότητες της Αφρικής (Γκάνα, Ακτή Ελεφαντοστού και Σενεγάλη), της Λατινικής Αμερικής (Βολιβία και Μεξικό) και της Ασίας (Σρι Λάνκα). Επιπλέον, πρόκειται για μια ευτυχή συγκυρία ενόψει της επερχόμενης Universal Exposition:2015 Milan Expo, το θέμα της οποίας είναι Feeding the Planet, Energy for Life (προσφέροντας τροφή στον πλανήτη, Ενέργεια για ζωή).

«Ο οργανισμός Green Cross και ο Giorgio Armani φροντίζουν ώστε χιλιάδες άνθρωποι να έχουν πρόσβαση στο νερό, το πιο ζωτικής σημασίας φυσικό αγαθό στο πλανήτη» δήλωσε η Marie-Laure Vercambre, διευθύντρια του προγράμματος Water for Life and Piece του GCI. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεχίζουμε αυτή τη συνεργασία και το 2014. Φέτος μας δίνεται η δυνατότητα να αναπτύξουμε το πρόγραμμα στη Σρι Λάνκα, την Ακτή Ελεφαντοστού και τη Σενεγάλη. To πρόγραμμα Acqua for Life δίνει την ευκαιρία στον GCI και στον Giorgio Armani να εργαστούν μαζί, με κοινή φιλοδοξία να προσφέρουν σε όλους τους ανθρώπους του κόσμου πρόσβαση σε βιώσιμες πηγές ασφαλούς πόσιμου νερού».

Το πρόγραμμα Acqua for Life συγκεντρώνει χρήματα για την ενέργεια του GCI Smart Water for Green Schools το οποίο εγκαθιστά συστήματα νερού σε σχολεία και κοινότητες που ζουν χωρίς νερό στην Αφρική, στην Λατινική Αμερική και στην Ασία από το 2010.

Με την κατασκευή συστημάτων παροχής πόσιμου νερού σε κοινωνίες και τη δημιουργία πρότυπων μεθόδων συλλογής νερού σε σχολεία, το Acqua for Life και o Green Cross διασφαλίζει ότι τα μέλη των κοινωνιών, ειδικά γυναίκες και παιδιά, έχουν διαρκώς πρόσβαση σε ασφαλές νερό.

Στις κοινωνίες όπου υπάρχει έλλειψη νερού, είναι συχνά ο ρόλος των παιδιών να αφήνουν το σχολείο και να περπατούν συχνά μεγάλες αποστάσεις για να μεταφέρουν νερό, από αμφιβόλου ποιότητας πηγές, πρακτική που συχνά θέτει σε ρίσκο την υγεία και την ασφάλειά τους. Το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες που παραδοσιακά είναι δική τους ευθύνη να συλλέγουν νερό για τις οικογένειές τους.

Η ενέργεια Acqua for Life -μεταξύ του 2011 και το 2013- κατάφερε να βελτιώσει τη ζωή μερικών χιλιάδων γυναικών, βοηθώντας παράλληλα περισσότερα παιδιά να γραφτούν στα σχολεία. Στα χωριά της περιοχής Charagua της Βολιβίας, η συμμετοχή των παιδιών στα μαθήματα των σχολείων έχει αυξηθεί σημαντικά χάρη στην κατασκευή αυτών των εγκαταστάσεων νερού. Παρόμοιες μεγάλες αυξήσεις στις εγγραφές των σχολείων, ειδικά σε κορίτσια, έχουν παρατηρηθεί και στη Γκάνα όπου δραστηριοποιείται το πρόγραμμα Acqua for Life.

Η Σρι Λάνκα, η Ακτή Ελεφαντοστού και η Σενεγάλη θα βρεθούν στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων του προγράμματος Acqua for Life για πρώτη φορά το 2014.
Στη Σρι Λάνκα, το απομονωμένο χωριό Pulawala, στην ανατολική επαρχία της Amara, έχει περίπου 1.000 κατοίκους, που αντιμετωπίζουν τρομακτική έλλειψη νερού την περίοδο ξηρασίας από τον Απρίλιο ως τον Οκτώβριο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι κάτοικοι -κυρίως τα παιδιά-πρέπει να περπατούν 10 με 15 χιλιόμετρα για να μεταφέρουν νερό για τις οικογένειές τους.

Το 2014, η Ακτή Ελεφαντοστού και η Σενεγάλη θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της γειτονικής Γκάνα και θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα Acqua for Life. Στη Γκάνα, το πρόγραμμα επεκτάθηκε από τις αγροτικές κοινότητες στις αστικές το 2013, με τη δημιουργία μηχανοκίνητων γεωτρήσεων ώστε οι κάτοικοι των φτωχότερων γειτονιών της Aboabo, στη δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας Kumasi, να έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό.

Στην Λατινική Αμερική αυτή τη χρονιά, ο οργανισμός Green Cross και ο Giorgio Armani υποστηρίζουν τις κοινωνίες της Βολιβίας και του Μεξικού που πάσχουν από έλλειψη νερού. Το πρόγραμμα Acqua for Life δημιούργησε σε 27 κοινότητες της Βολιβίας βιώσιμες πηγές πόσιμου νερού, το 2012 και το 2013 και παράλληλα σε δύο χωρία του Μεξικού στη πολιτεία Morelos (Santo Domingo Ocotitlan και Amatlan de Quetzalcoatl) το 2013.