ΚΟΣΜΟΣ

Hurriyet: O Ερντογάν φιμώνει τα ΜΜΕ- Οδηγεί την χώρα στο χάος

Hurriyet: O Ερντογάν φιμώνει τα ΜΜΕ- Οδηγεί την χώρα στο χάος

Η Hurriyet σε άρθρο της κατηγορεί τον Ερντογάν ότι «μετατρέπει τη Τουρκία σε Β. Κορέα και η χώρα διολισθαίνει όλο και περισσότερο στο χάος»!

Συγκεκριμένα, σε άρθρο του, ο αναλυτής της εφημερίδας Σεμίχ Ιντίζ, υποστηρίζει ότι η Τουρκία υπό την κυβέρνηση του Ερντογάν διολισθαίνει στο χάος.

Στο εκτενές άρθρο υποστηρίζεται ότι η κατάσταση στη χώρα βγαίνει εκτός ελέγχου, ενώ το κυβερνών κόμμα διχάζει τον τουρκικό λαό.

Στην ανάλυση επισημαίνεται ο κίνδυνος ύπαρξης πολιτικής αστάθειας στο εγγύς μέλλον, ενώ κατακρίνεται η κυβέρνηση Ερντογάν για το ότι «δεν έκανε το παραμικρό προκειμένου να φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης τον δολοφόνο του παιδιού, έχει οξύνει ακόμη περισσότερο τα ήδη οξυμένα πνεύματα».

Η εφημερίδα εκτιμά ότι όσο πιο ενδυναμωμένο βγει το κυβερνών κόμμα από τις δημοτικές εκλογές, που θα γίνουν στις 30 Μαρτίου, τόσο μεγαλύτερη πολιτική αστάθεια πρέπει να αναμένουμε στη Τουρκία!

Στο άρθρο καυτηριάζεται η προσπάθεια Ερντογάν να φιμώσει τα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάτι που όπως επισημαίνεται θυμίζει τις λογικές του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Έντονη ανησυχία για το twitter από ΕΕ

Τουρκία όπως…Βόρεια Κορέα

Ο Ερντογάν έκλεισε το Twitter

Νέες απειλές Ερντογάν για το διαδίκτυο

Αγωγή κατά του Ερντογάν για το twitter