ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Νέα επίθεση Ταλιμπάν σε ξενώνα

Αφγανιστάν: Νέα επίθεση Ταλιμπάν σε ξενώνα

Επίθεση σε ξενώνα που χρησιμοποιείται από ξένους, σε ακριβή συνοικία της πρωτεύουσας Καμπούλ, πραγματοποίησαν Αφγανοί Ταλιμπάν, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητό του μπροστά από έναν ξενώνα που χρησιμοποιούν ξένοι και Αφγανοί πολίτες, ενώ ένας αριθμός βομβιστών αυτοκτονίας βρίσκεται όπως φαίνεται μέσα στο κτίριο», διευκρίνισε ο Χάσματ Στανικζάι, εκπρόσωπος του επικεφαλής της αστυνομίας της Καμπούλ.

«Σημειώνεται ανταλλαγή πυροβολισμών. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες», πρόσθεσε ο ίδιος.
Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση σε ανακοίνωσή τους, στην οποία διευκρίνισαν ότι ο στόχος της επίθεσής τους ήταν ένας ξενώνας που χρησιμοποιείται από ξένους και μια εκκλησία.
«Μια ομάδα μουτζαχεντίν έκανε επιδρομή σε ένα κτίριο, σε μια κατά τα φαινόμενα κατοικία ξένων, η οποία είναι όμως στην πραγματικότητα μια εκκλησία που προσκαλεί τους Αφγανούς (να ασπαστούν) τον Χριστιανισμό», δήλωσε ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ.
Η πύλη του κτιρίου στο Καρτ Σεχ καταστράφηκε από έναν βομβιστή αυτοκτονίας Ταλιμπάν, ενώ άλλοι εισέβαλαν στο κτίριο και άνοιξαν πυρ εναντίον αυτών που βρίσκονται μέσα, πρόσθεσε ο ίδιος.

Διαβάστε ακόμα:

Αφγανιστάν: Δεκαέξι νεκροί σε επιθέσεις ενόπλων