ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: 4 παγιδευμένοι από την επίθεση των Ταλιμπάν

Αφγανιστάν: 4 παγιδευμένοι από την επίθεση των Ταλιμπάν

Τέσσερα άτομα εξακολουθούν να βρίσκονται παγιδευμένα στον ξενώνα της Καμπούλ που δέχθηκε επίθεση από Αφγανούς Ταλιμπάν, όπως ανακοίνωσε η «Roots for Peace», μια αμερικανική ανθρωπιστική οργάνωση.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι (ο ξενώνας μας) δέχθηκε επίθεση και ότι παραμένουν (μέσα) μόνον τέσσερις άνθρωποι», δήλωσε ο διευθυντής της οργάνωσης αυτής στο Αφγανιστάν, Χάτζι Μοχάμαντ Σαρίφ Οσμάνι.

«Οι υπόλοιποι είναι έξω», διευκρίνισε ο ίδιος μιλώντας τηλεφωνικώς στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως τα περισσότερα από τα μέλη του προσωπικού της οργάνωσης διεσώθησαν, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι η αφγανική αστυνομία είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι έξι ξένοι, συμπεριλαμβανομένων τριών Αμερικανών, βρίσκονταν παγιδευμένοι μέσα στον ξενώνα αυτόν στην Καμπούλ τον οποίο πολιορκούν οι Ταλιμπάν. Δημοσιογράφος, ωστόσο, του Ρόιτερς που βρίσκεται εκεί δήλωσε ότι είδε 20 περίπου άτομα που φαίνεται ότι είναι ξένοι να απομακρύνονται από τον ξενώνα, ο οποίος βρίσκεται σε ακριβή συνοικία της αφγανικής πρωτεύουσας.

Η Καμπούλ βρίσκεται ήδη σε κατάσταση υψίστου συναγερμού και οι κάτοικοί της επαγρυπνούν, ενόψει και των προεδρικών εκλογών της ερχόμενης εβδομάδας, τις οποίες οι Ταλιμπάν έχουν ανακοινώσει ότι θα σαμποτάρουν.

Διαβάστε ακόμα:

Αφγανιστάν: Νέα επίθεση Ταλιμπάν σε ξενώνα