ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ματαιώθηκε η αποφυλάκιση Παλαιστίνιων κρατουμένων

Ισραήλ: Ματαιώθηκε η αποφυλάκιση Παλαιστίνιων κρατουμένων

Το Ισραήλ ματαίωσε την προγραμματισμένη αποφυλάκιση Παλαιστίνιων κρατουμένων που επρόκειτο να γίνει στο πλαίσιο της προώθησης των ειρηνευτικών συνομιλιών για το Μεσανατολικό και ζήτησε την αναθεώρηση των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται υπό την αιγίδα των ΗΠΑ, ανέφερε σήμερα ένας Ισραηλινός αξιωματούχος.


Η πηγή αυτή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε ότι οι Ισραηλινοί διαπραγματευτές ενημέρωσαν τους Παλαιστίνιους ομολόγους τους για την απόφαση αυτή σε μια συνάντηση που είχαν τη νύχτα, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η κατάρρευση των συνομιλιών.

Η επικεφαλής των Ισραηλινών διαπραγματευτών Τζίπι Λίβνι είπε στους Παλαιστίνιους ότι η χώρα της δεν θα τηρήσει την υπόσχεσή της να αποφυλακίσει τους 26 κρατούμενους λόγω της απόφασης της παλαιστινιακής ηγεσίας να ζητήσει την ένταξη της Παλαιστίνης σε 15 διεθνείς συνθήκες και συμφωνίες, διευκρίνισε η πηγή που πρόσκειται στις διαπραγματεύσεις.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ που ρωτήθηκε για το θέμα κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων είπε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την πληροφορία για τη ματαίωση της απελευθέρωσης των κρατουμένων. Επισήμανε ότι μια καθυστέρηση στη σχεδιαζόμενη αποφυλάκισή των Παλαιστίνιων από το Ισραήλ δημιουργεί εμπόδια, ωστόσο ο ειρηνευτικός διάλογος για το Μεσανατολικό "παραμένει ανοιχτός", όπως υπογράμμισε.

Διαβάστε επίσης: Κέρι: Σε κρίσιμο σημείο οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις