ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Η Ρωσία έχει σπρώξει ηθελημένα «στα άκρα» την Ουκρανία

Βρετανία: Η Ρωσία έχει σπρώξει ηθελημένα «στα άκρα» την Ουκρανία

Η Ρωσία έχει εξωθήσει ηθελημένα την Ουκρανία «στα άκρα» τις τελευταίες ημέρες και έχει αυξήσει τον κίνδυνο να υπάρξει στη χώρα μια βίαια αντιπαράθεση, αναμένεται να δηλώσει ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ σε μια σημερινή του ομιλία στο Λονδίνο.


«Τις τελευταίες ημέρες η Ρωσία έχει σπρώξει ηθελημένα την Ουκρανία στα άκρα και έχει δημιουργήσει έναν ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο μιας βίαιης αντιπαράθεση», θα πει ο Χέιγκ σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας του.

Η Βρετανία είναι έτοιμη να υποστηρίξει άλλες ευρωπαϊκές χώρες που είναι «ευάλωτες στην πίεση της υφέρπουσας ολιγαρχοποίησης», θα προσθέσει, αναφερόμενος στους πλούσιους ρώσους επιχειρηματίες που αγοράζουν στρατηγικής σημασίας περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό.

«Η συμπεριφορά της Ρωσίας αποκαλύπτει τον κίνδυνο που εγείρει η δημιουργία συγκέντρωσης ρωσικής οικονομικής, πολιτικής και μιντιακής δύναμης που υπονομεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς, κυρίως στη νοτιοανατολική Ευρώπη», αναμένεται να υπογραμμίσει ο βρετανός υπουργός.

Οι ενέργειες της Ρωσία στην Ουκρανία θα ενισχύσουν «την ενότητα, τη συνάφεια και τον κοινό στόχο» του ΝΑΤΟ, θα επισημάνει ο Χέιγκ, και θα ισχυροποιήσουν την πρόταση να αυξηθούν οι δαπάνες για την άμυνα μεταξύ των συμμάχων.

Διαβάστε επίσης: Ξεκίνησε η επιχείρηση του ουκρανικού στρατού