ΚΟΣΜΟΣ

Στράχε: O Πούτιν είναι «ένας αγνός δημοκράτης»

Στράχε: O Πούτιν είναι «ένας αγνός δημοκράτης»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι «ένας αγνός δημοκράτης», εκτίμησε ο ηγέτης του κόμματος της αυστριακής άκρας δεξιάς FPÖ Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε σε μια συνέντευξή του η οποία δημοσιεύθηκε χθες Σάββατο από την τοπική εφημερίδα Tiroler Zeitung.

«Ο Πούτιν είναι αναμφιβόλως ένας αγνός δημοκράτης, αλλά με ένα στιλ αυταρχικό» είπε ο Στράχε, προσθέτοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος «προσπαθεί να προφυλάξει τα ρωσικά συμφέροντα από την δική του οπτική γωνία», καθώς η Μόσχα και η Δύση έχουν μπει στη χειρότερη κρίση στις σχέσεις τους μετά τον Ψυχρό Πόλεμο εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία.

«Ο Ομπάμα θα έκανε το ίδιο», συνέχισε ο ηγέτης του FPÖ, του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος στην Αυστρία.

«Η κλιμάκωση στην Ουκρανία προκλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες», κατά τη γνώμη του Στράχε, ο οποίος επέκρινε επίσης τα δυτικά μέσα ενημέρωσης. Αυτά, σύμφωνα με τον ίδιο, παρουσιάζουν τους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία σαν τρομοκράτες και «τους πραξικοπηματίες της Μαϊντάν σαν ήρωες».

Το FPÖ, όπως και πολλά άλλα κόμματα της άκρας δεξιάς στην Ευρώπη, είχαν προσκληθεί να στείλουν «παρατηρητές» στο δημοψήφισμα της Κριμαίας για την προσάρτηση της επαρχίας στη Ρωσία, αλλά επίσημα αρνήθηκε. Ορισμένα από τα μέλη του πήγαν πάντως στην επαρχία, κάνοντας «ιδιωτικές» επισκέψεις.

Διαβάστε επίσης:

Βιέννη: Υποδέχεται 1.000 επιπλέον πρόσφυγες από τη Συρία

Ιράκ: Τουλάχιστον 29 νεκροί σε συγκρούσεις και επιθέσεις