ΚΟΣΜΟΣ

Παλαιστίνη: Ο Μ. Αμπάς ενδιαφέρεται για την συνέχιση των συνομιλιών

Παλαιστίνη: Ο Μ. Αμπάς ενδιαφέρεται για την συνέχιση των συνομιλιών

Εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για τη συνέχιση των ειρηνευτικών συνομιλιών με το Ισραήλ μετά την διακοπή τους από την ισραηλινή πλευρά η οποία αντέδρασε στην απρόσμενη συμφωνία συμφιλίωσης με την ισλαμιστική Χαμάς δήλωσε ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς.


Μιλώντας στην διάρκεια διήμερης συνόδου υψηλόβαθμων στελεχών της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) με θέμα την αξιολόγηση της στρατηγικής που θα ακολουθήσουν οι Παλαιστίνιοι ύστερα από την κατάρρευση των υπό την αιγίδα των ΗΠΑ συνομιλιών, ο Αμπάς τόνισε ότι οι Παλαιστίνιοι δεν πρόκειται ποτέ να αναγνωρίσουν το Ισραήλ ως «εβραϊκό κράτος» και ότι η νέα παλαιστινιακή κυβέρνηση θα πρέπει «να απορρίψει την βία και την τρομοκρατία».

Σχετικά με τις ειρηνευτικές συνομιλίες, ο Αμπάς είπε: «Πως μπορούμε να ξεκινήσουμε εκ νέου τις συνομιλίες; Δεν υπάρχει εμπόδιο για εμάς στο να ξεκινήσουμε και πάλι τις συνομιλίες, αλλά οι 30 κρατούμενοι θα πρέπει να απελευθερωθούν».

«Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα παρουσιάσουμε έναν οδικό χάρτη, επί τρεις μήνες θα συζητάμε για τον οδικό χάρτη. Κατά την περίοδο αυτή, μέχρι να συμφωνηθεί ο οδικός χάρτης, θα πρέπει να σταματήσει κάθε εποικιστική δραστηριότητα».

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες κατέρρευσαν μετά την άρνηση του Ισραήλ να απελευθερώσει τους παλαιστίνιους κρατούμενους που είχε δεσμευτεί να απελευθερώσει τον Μάρτιο κι ύστερα από την υπογραφή από τον Αμπάς αρκετών διεθνών συνθηκών.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Απογοήτευση για τη συμφωνία Φατάχ- Χαμάς