ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Πιθανή μετάβαση στην 70η επέτειο της Απόβασης στη Νορμανδία

Πούτιν: Πιθανή μετάβαση στην 70η επέτειο της Απόβασης στη Νορμανδία

Το ενδεχόμενο να μεταβεί στους εορτασμούς για την 70η επέτειο της συμμαχικής Απόβασης στη Νορμανδία στις 6 Ιουνίου, εξετάζει ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς η Γαλλία δεν ακύρωσε την πρόσκλησή του.


«Βεβαίως, η επίσκεψη αυτή εξετάζεται», απάντησε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του κ. Πούτιν σε σχετική ερώτηση επιβεβαιώνοντας σχετική δήλωσή του στο ρωσικό Τύπο, την ώρα που η ουκρανική κρίση έχει προκαλέσει μια άνευ προηγουμένου ένταση μεταξύ της Ρωσίας και των χωρών της Δύσης μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Στο χθεσινό φύλλο της η εφημερίδα «Izvestia» επικαλείτο δήλωση του κ. Πεσκόφ σύμφωνα με την οποία ο ρώσος πρόεδρος έχει λάβει πρόσκληση από τη Γαλλία για τους εορτασμούς αυτούς και ότι ακόμη δεν έχει αποφασιστεί αν θα πάει.

Πηγή του Κρεμλίνου την οποία επικαλείτο η εφημερίδα αναφέρει ότι η επίσκεψη του Πούτιν στη Γαλλία είναι «προγραμματισμένη» επί του παρόντος και ότι εξετάζεται αν θα υπάρξουν διμερείς συναντήσεις στο περιθώριο των εορτασμών, στους οποίους θα παραστούν δυτικοί ηγέτες, ανάμεσά τους ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε το Μάρτιο ότι εξακολουθεί να ισχύει η πρόσκληση του Βλαντίμιρ Πούτιν στους εορτασμούς στη Νορμανδία.