ΚΟΣΜΟΣ

Εκστασιασμένοι οι γονείς του στρατιώτη που απελευθερώθηκε από τους Ταλιμπάν

Εκστασιασμένοι οι γονείς του στρατιώτη που απελευθερώθηκε από τους Ταλιμπάν

Οι γονείς του Αμερικανού λοχία Μπάουι Μπέργκνταλ εξέφρασαν το Σάββατο την απερίγραπτη χαρά τους όταν ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ότι ο γιος τους απελευθερώθηκε μετά από 5 χρόνια κράτησής του από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

«Νιώσαμε τέτοια χαρά και ανακούφιση όταν μας κάλεσε ο πρόεδρος Ομπάμα για να μας πει ότι ο Μπάουι επιστρέφει επιτέλους στο σπίτι του», δήλωσαν οι γονείς του λοχία, Μπομπ και η Τζάμι Μπέρνταλ. «Δεν βλέπουμε την ώρα να αγκαλιάσουμε τον γιο μας».

Ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι γονείς του Μπέργκνταλ έτυχε να βρίσκονται στην Ουάσινγκτον όταν έλαβαν τα νέα ότι ο γιος τους απελευθερώθηκε μετά από συμφωνία και σε ανταλλαγή για την απελευθέρωση 5 μέλών των Ταλιμπάν από τις φυλακές του Γκουατάναμο στην Κούβα. Οι 5 άνδρες θα μεταφερθούν στο Κατάρ.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους υποστήριζαν τον Μπάουι από το Άινταχο, την Αμερική και όλο τον κόσμο», δήλωσαν οι ευτυχισμένοι γονείς.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον εμίρη του Κατάρ για τις προσπάθειές του. Και φυσικά, θέλουμε να επωφεληθούμε της ευκαιρίας και να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους που εργάζονται στις υπηρεσίες των ΗΠΑ και δεν εγκατέλειψαν ποτέ τις προσπάθειες. Σήμερα, είμαστε εκστασιασμένοι από χαρά».

Ο Μπέρνταλ, ο οποίος ήταν ο μόνος αγνοούμενος Αμερικανός στρατιώτης από τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, αιχμαλωτίστηκε τον Ιούνιο του 2009 κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, περίπου δύο μήνες μετά την άφιξή του στη χώρα.

Διαβάστε επίσης:

Αφγανιστάν: Ταλιμπάν απελευθέρωσαν Αμερικανό στρατιώτη μετά από 5 χρόνια