ΚΟΣΜΟΣ

Στη Σεούλ ο Πάπας Φραγκίσκος

Στη Σεούλ ο Πάπας Φραγκίσκος

Ο πάπας Φραγκίσκος θα χοροστατήσει σε μια λειτουργία υπέρ της ειρήνης και της συμφιλίωσης στην κορεατική χερσόνησο που θα είναι και η κεντρική θρησκευτική εκδήλωση της επίσκεψής του στη Νότια Κορέα τον προσεχή Αύγουστο, ανακοίνωσε σήμερα το Βατικανό.


Ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας θα κάνει το πρώτο του ιερατικό ταξίδι στην Ασία, μετά την εκλογή του το Μάρτιο του 2013 ως επικεφαλής της Αγίας Έδρας, μεταβαίνοντας στη Νότια Κορέα το διάστημα από τις 13 έως τις 18 Αυγούστου για να λάβει μέρος σε συγκέντρωση της Καθολικής Νεολαίας από όλη την Ασία.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του ταξιδιού που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το Βατικανό, ο πάπας θα ολοκληρώσει το ταξίδι του στις 18 Αυγούστου με μια "λειτουργία για την Ειρήνη και τη Συμφιλίωση" στον καθεδρικό ναό Μαγιόνγκ- ντονγκ στην πρωτεύουσα Σεούλ.

Τα δύο κράτη της κορεατικής χερσονήσου η Νότια Κορέα και η κομμουνιστική Βόρεια Κορέα είναι σε διαρκή αντιπαράθεση μετά την ανακωχή με την οποία τερματίστηκε ο μεταξύ τους πόλεμος το 1953 ο οποίος χώρισε εκατομμύρια ανθρώπους από τις οικογένειες τους.

Διαβάστε επίσης: Πάπας Φραγκίσκος: Οι χρηματαγορές δεν πρέπει να καθορίζουν την τύχη των λαών