ΚΟΣΜΟΣ

Κένυα:Οι ΗΠΑ απομακρύνουν διπλωμάτες τους

Κένυα:Οι ΗΠΑ απομακρύνουν διπλωμάτες τους

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα απομακρύνουν ορισμένους διπλωμάτες τους από την Κένυα ενώ απαγόρευσαν σε όλα τα μέλη του προσωπικού της αμερικανικής πρεσβείας στο Ναϊρόμπι να επισκέπτονται τα τουριστικά θέρετρα, στα παράλια της χώρας, όπου περίπου 65 άνθρωποι σκοτώθηκαν από επιθέσεις ισλαμιστών στις αρχές της εβδομάδας, στην πόλη Μπεκετόνι.


Οι Σομαλοί αντάρτες Σεμπάμπ ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές, ωστόσο ο πρόεδρος της Κένυας Ουχούρου Κενιάτα υποστηρίζει ότι ήταν έργο των πολιτικών του αντιπάλων και όχι των ισλαμιστών από τη γειτονική χώρα.

"Λόγω της τρομοκρατικής επίθεσης της 15ης Ιουνίου (...) η πρεσβεία των ΗΠΑ επέβαλε στο προσωπικό της απαγόρευση μετάβασης σε όλες τις παράκτιες περιοχές" ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε σήμερα στον ιστότοπό του.

Σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, η αμερικανική κυβέρνηση εξακολουθεί να λαμβάνει πληροφορίες για πιθανές επιθέσεις εναντίον αμερικανικών, δυτικών και κενυατικών συμφερόντων στην Κένυα, ιδίως στην πρωτεύουσα Ναϊρόμπι και στις παραλιακές πόλεις Μομπάσα και Ντιάνι.

"Λόγω των πρόσφατων αλλαγών στην κατάσταση ασφαλείας στην Κένυα η πρεσβεία θα μεταφέρει μέρος του προσωπικού της σε άλλες χώρες", προστίθεται στην ανακοίνωση.

Τον περασμένο μήνα η Βρετανία, η Γαλλία και η Αυστραλία εξέδωσαν ταξιδιωτικές οδηγίες, προειδοποιώντας τους πολίτες τους να μην επισκέπτονται τα παράλια της Κένυας. Στις αρχές του έτους ο πρόεδρος Κενιάτα είχε δηλώσει ότι η τουριστική βιομηχανία της χώρας "έχει γονατίσει" λόγω των επιθέσεων των ισλαμιστών.

Διαβάστε επίσης: Κένυα: Οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν πέντε ανθρώπους