ΚΟΣΜΟΣ

Νεκροί και οι τέσσερις επιβάτες του αεροπλάνου που συνετρίβη (pics)

Νεκροί και οι τέσσερις επιβάτες του αεροπλάνου που συνετρίβη (pics)

Νεκροί είναι και οι τέσσερις επιβαίνοντες του φορτηγού αεροπλάνου, το οποίο συνετρίβη σήμερα το πρωί πάνω σε ένα κτίριο λίγο μετά την απογείωσή του από το κεντρικό αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Κένυας, του Ναϊρόμπι, το πιο πολυσύχναστο στην ανατολική Αφρική, ανακοίνωσαν οι αερολιμενικές αρχές.


"Ένα φορτηγό αεροπλάνο Fokker 50 με τέσσερις επιβαίνοντες συνετρίβη σήμερα το πρωί πάνω σε ένα βιομηχανικό κτίριο", αφού απογειώθηκε από το διεθνές αεροδρόμιο Τζόμο Κενυάτα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κενυατική αρχή των αεροδρομίων.

Το αεροπλάνο συνετρίβη σήμερα πριν από τα ξημερώματα, σε μία χρονική στιγμή κατά την οποία το κτίριο είναι σχεδόν άδειο.
Φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρέθηκε στον τόπο του δυστυχήματος είπε ότι το αεροπλάνο συνετρίβη πάνω σε χαμηλό κτίριο με καταστήματα, που απέχει περίπου τρία χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο.

Αστυνομικές πηγές ανακοίνωσαν ότι όλοι οι επιβαίνοντες είναι νεκροί.

"Και οι τέσσερις επιβαίνοντες σκοτώθηκαν...χτύπησε έναν πυλώνα ηλεκτρικού ρεύματος, προτού συντριβεί πάνω στο κτίριο και τυλιχθεί στις φλόγες", είπε υψηλόβαθμος αξιωματικός της αστυνομίας.

Ο Ερυθρός Σταυρός της Κένυας είπε ότι βρέθηκε η σορός ενός από τους επιβαίνοντες, ενώ "συνεχίζεται η επιχείρηση έρευνας" για τον εντοπισμό των υπολοίπων.
Η αστυνομία και οι δυνάμεις ασφαλείας σφράγισαν την περιοχή γύρω από τον τόπο του δυστυχήματος. Το αεροπλάνο κατευθυνόταν στη Σομαλία μεταφέροντας ποσότητες του ναρκωτικού KΗΑΤ.

Το ναρκωτικό φυτό KΗΑΤ, που ονομάζεται και "τσάι της Αβησσυνίας", παράγεται κυρίως στο Σουδάν, την Αιθιοπία, τη Σομαλία και την Υεμένη όπου η χρήση του είναι νόμιμη. Πρόκειται για φύλλα φυτού, τα οποία οι χρήστες τα μασούν ή τα καπνίζουν εάν είναι ξερά ή τα πίνουν ως αφέψημα.

Το φυτό προέρχεται από ένα θάμνο ο οποίος ονομάζεται Catha Edulis και τα φύλλα του μασιούνται όπως ο καπνός προκαλώντας χαλάρωση, αίσθηση ευφορίας και ενέργεια. Ο ΟΗΕ δεν έχει απαγορεύσει τη χρήση του, ωστόσο το 1986 κατέταξε στον κατάλογο των απαγορευμένων ουσιών το κύριο συστατικό του, την καθινόνη που είναι πολύ ισχυρή και μοιάζει με την αμφεταμίνη.

Ποσότητες του ναρκωτικού μεταφέρονται αεροπορικώς καθημερινά στη Σομαλία.

Διαβάστε επίσης: Συντριβή αεροπλάνου σε κτίριο!