ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Πλαστό το βίντεο του ηγέτη των τζιχαντιστών

Ιράκ: Πλαστό το βίντεο του ηγέτη των τζιχαντιστών

Πλαστό είναι το βίντεο που αναρτήθηκε σε τζιχαντιστικούς ιστότοπους και εμφανίζει τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ Αλ-Μπαγκντάντι να προσεύχεται στην πόλη Μοσούλη του βόρειου Ιράκ, σύμφωνα με την ιρακινή κυβέρνηση.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, ταξίαρχος Σαάντ Μάαν δήλωσε στο Ρόιτερς ότι «αδιαμφισβήτητα» ο άνδρας που εμφανίζεται στο οπτικό υλικό που αναρτήθηκε σήμερα στο Ίντερνετ να μιλάει από το Μεγάλο Τζαμί της Μοσούλης δεν είναι ο Μπαγκντάντι.

«Εξετάσαμε το οπτικό υλικό... και διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για φάρσα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Μάαν, οι κυβερνητικές δυνάμεις προκάλεσαν πρόσφατα σε αεροπορική επιδρομή τον τραυματισμό του Μπαγκντάντι, ο οποίος στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Συρία από αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους για ιατρική παρακολούθηση.

Ο Μάαν, πάντως, αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες και ο ισχυρισμός του δεν μπορεί να διακριβωθεί με άλλον τρόπο.

Υπενθυμίζεται ότι το βίντεο διάρκειας 21 λεπτών δημοσιοποιήθηκε εν μέσω πληροφοριών που κυκλοφόρησαν στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης ότι ο Μπαγκντάντι πρόκειται να κάνει την πρώτη του δημόσια εμφάνιση από τότε που η οργάνωσή του, το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε (ΙΚΙΛ), μετονομάστηκε σε Ισλαμικό Κράτος, ανακηρύσσοντάς τον «χαλίφη», τίτλο που φέρουν οι διάδοχοι του προφήτη Μωάμεθ.

Διαβάστε ακόμα:

Ιράκ: Το πρώτο δημόσιο κήρυγμα του ηγέτη των τζιχαντιστών (video)

Ρωσία: «Τρελό» φορτηγό πετά πεζούς στον αέρα! (video)

ΗΠΑ: «Επίθεση» καρχαρία σε γιαγιά! (video)

ΗΠΑ: Αστυνομικός χτυπά με απίστευτη βιαιότητα ανήμπορη γυναίκα! (vid)

Ρωσία: Έκαναν σεξ δημοσίως σε σιντριβάνι! (video+photo)