ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Ο Σνόουντεν ζήτησε να παραταθεί η άδεια διαμονής του

Ρωσία: Ο Σνόουντεν ζήτησε να παραταθεί η άδεια διαμονής του

Να παραταθεί η άδεια διαμονής του στη Ρωσία, η οποία λήγει τον Αύγουστο, ζήτησε ο πρώην συνεργάτης των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, Έντουαρντ Σνόουντεν.

Ο Ρώσος δικηγόρος του, Ανατόλι Κουτσέρενα, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως κατέθεσε τα απαραίτητα έγγραφα «για την παράταση της διαμονής στη Ρωσία» του Έντουαρντ Σνόουντεν, συμπληρώνοντας πως: «Αναμένουμε την απόφαση» η οποία πρόκειται να ληφθεί από τη μεταναστευτική υπηρεσία.

Ο Ανατόλι Κουτσέρενα, ο οποίος ανέλαβε τον Έντουαρντ Σνόουντεν μόλις αυτός έφθασε στη Ρωσία πέρυσι τον Ιούνιο, είχε ήδη δηλώσει τον περασμένο μήνα πως ασχολείται με την παράταση της άδειας παραμονής του.

Ο Αμερικανός, ο οποίος κατηγορείται για κατασκοπεία στη χώρα του αφού αποκάλυψε την έκταση των ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων των ΗΠΑ σ' ολόκληρο τον κόσμο, είχε αποκλεισθεί για περισσότερο από ένα μήνα μέσα στο αεροδρόμιο της Μόσχας πριν του χορηγηθεί άσυλο και αναχωρήσει προς άγνωστη κατεύθυνση στη Ρωσία, καθώς δεν μπόρεσε να πάει στη Λατινική Αμερική.

Ο πρώην σύμβουλος της NSA, το διαβατήριο του οποίου έχουν αφαιρέσει οι αμερικανικές αρχές, υπενθύμισε πάντως τον Ιούνιο ότι υπέβαλε αίτημα για άσυλο στη Βραζιλία και δήλωσε πως θα ήταν «ευτυχής» αν πήγαινε σ' αυτή τη χώρα…

Διαβάστε ακόμα:

Καλιφόρνια: Πρόταση γάμου στα 12.500 πόδια πήρε απίστευτη τροπή! (video)

Απλά δύο σκύλοι γαβγίζουν σε μία πόρτα! (video)

Ρoή Ειδήσεων