ΚΟΣΜΟΣ

Χαμάς: Καμία ανάμειξη στην επίθεση με ρουκέτες από τον Λίβανο

Χαμάς: Καμία ανάμειξη στην επίθεση με ρουκέτες από τον Λίβανο

Η Χαμάς αρνείται την οποιαδήποτε ανάμειξή της στην επίθεση με ρουκέτες που έγινε από τον Λίβανο κατά του Ισραήλ και δεν έχει καμία σχέση με την ανακοίνωση ανάληψης ευθύνης εξ ονόματος της ένοπλης πτέρυγάς της, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι της ασπό τον Λίβανο.

Τρεις ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο έπεσαν το βράδυ του Σαββάτου σε ανοικτούς χώρους της ισραηλινής πόλης Ναχαρίγια. Το Ισραήλ απάντησε με πυρά του πυροβολικού. Δεν υπήρξαν θύματα. Ανάλογη επίθεση εκδηλώθηκε και την Παρασκευή από τον Λίβανο.

Οι αξιωματούχοι της Χαμάς στον Λίβανο δήλωσαν ότι η οργάνωση δεν έχει καμία σχέση με τις επιθέσεις. Και σε ερώτηση σχετικά με την ανακοίνωση ανάληψης ευθύνης στο όνομα των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ-Κάσαμ, απάντησαν ότι η Χαμάς δεν έχει καμία σχέση με την ανακοίνωση.

Αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας του Λιβάνου δήλωσε ότι οι έρευνες για να διαπιστωθεί ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση με ρουκέτες δεν έχουν αποτέλεσμα, ενώ οι δύο κύριες παλαιστινιακές οργανώσεις στον Λίβανο αρνούνται κάθε σχέση με την επίθεση.

Στην πρώτη της ανακοίνωση από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης κατά της Λωρίδας της Γάζας, η λιβανική οργάνωση Χεζμπολάχ τάχθηκε υπέρ της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ και δήλωσε "υποστήριξη στην παλαιστινιακή αντίσταση και τους στόχους της".

Η Χεζμπολάχ που πολέμησε έναν σύντομο πόλεμο με το Ισραήλ το 2006 δήλωσε ότι οι Παλαιστίνιοι έχουν επιτύχει μία "ισορροπία του φόβου" που θα ανοίξει τον δρόμο για "μία νέα εποχή στον αγώνα κατά του Ισραήλ".

Αν και η Χεζμπολάχ διακηρύσσει συστηματικά ότι είναι έτοιμη να συγκρουσθεί με το Ισραήλ, πολιτικοί αναλυτές θεωρούν ότι αυτήν την περίοδο που οι δυνάμεις της συνεπικουρούν τις στρατιωτικές δυνάμεις του Μπασάρ αλ Ασαντ στη Συρία, θέλει να αποφύγει κάθε εμπλοκή.

Διαβάστε επίσης:

Συνεχίζονται οι ανελέητοι βομβαρδισμοί στη Γάζα (pics+video)

Ρoή Ειδήσεων