ΚΟΣΜΟΣ

Στην Βενεζουέλα πληρώνουν φόρο αναπνοής!

Στην Βενεζουέλα πληρώνουν φόρο αναπνοής!

Όσο απίστευτο και αν σας φαίνεται, η αναπνοή χρεώνεται στο αεροδρόμιο του Καράκας.

Ευτυχώς, που είναι μακριά και δεν μας παίρνει και εμάς η μπάλα.

Από εδώ και στο εξής, οι επιβάτες που θέλουν να ταξιδέψουν μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου Maiquetia, στο Καράκας, θα πρέπει να βάλουν το χέρι στη τσέπη και να πληρώσουν φόρο 127 μπολιβάρ (περίπου 20 δολάρια)... για τον αέρα που αναπνέουν.

Τι πιο φυσιολογικό;

Η είδηση που κάνει το γύρο του διαδικτύου, δημοσιεύτηκε στο πρακτορείο ειδήσεων του BBC και φυσικά κάνει αίσθηση, αφού είναι πέρα για πέρα πρωτότυπη... και παράλογη.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το δημοσίευμα ο φόρος που πρέπει να πληρώνουν οι ταξιδιώτες έχει στόχο να καλύψει το κόστος ενός νέου συστήματος που χρησιμοποιεί όζον για να καθαρίζει το σύστημα κλιματισμού του κτηρίου.

Το δελτίο Τύπου του υπουργείου Μεταφορών αναφέρει ότι είναι το πρώτο αεροδρόμιο στη Νότια Αμερική και στην Καραϊβική που χρησιμοποιεί αυτή την τεχνολογία, η οποία φέρεται να εξαλείφει την ανάπτυξη βακτηρίων «για να προστατεύσει την υγεία των ταξιδιωτών» καθώς και την απολύμανση του κτηρίου.

Το δημοσίευμα του BBC επισημαίνει πως αρκετοί πολίτες της Βενεζουέλας ανησυχούν ότι ο φόρος μπορεί να καταλήξει να γίνει άλλη μια πηγή διαφθοράς. Άλλοι το βλέπουν ως μια ένδειξη για το πόση έλλειψη ρευστού έχει το αεροδρόμιο.

Διαβάστε επίσης:

Γιαγιά βρήκε σε αγγούρι μία... σαύρα! (pics)