ΚΟΣΜΟΣ

Λωρίδα της Γάζας: Η κλιμάκωση ανησυχεί την ΕΕ

Λωρίδα της Γάζας: Η κλιμάκωση ανησυχεί την ΕΕ

Την ανησυχία της για την κλιμάκωση της κατάστασης στη Λωρίδα της Γάζας εξέφρασε την Παρασκευή η Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας σε ανακοίνωση την ανάγκη άμεσης κατάπαυσης του πυρός.

«Ανησυχούμε πολύ για την κλιμάκωση στη Γάζα με τις συνεχιζόμενες ρίψεις ρουκετών εναντίον του Ισραήλ και την ισραηλινή χερσαία επιχείρηση», επιβεβαίωσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, που εκπροσωπεί τα 28 κράτη μέλη, σε μια ανακοίνωση.

«Καλούμε όλες τις πλευρές να συμφωνήσουν αμέσως σε μια κατάπαυση του πυρός» και να επιτρέψουν «μια πλήρη και απρόσκοπτη πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια» προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Υπάρχουν ήδη πολλοί νεκροί άμαχοι περιλαμβανομένων πολλών παιδιών όπως εκείνα που σκοτώθηκαν σε μία παραλία. Αποδοκιμάζουμε με σθένος τέτοιου είδους περιστατικά και απευθύνουμε έκκληση να αποτελέσουν σύντομα το αντικείμενο μιας έρευνας».

Η ΕΕ καταδικάζει επίσης «τις ρίψεις ρουκετών από τη Γάζα προς το Ισραήλ που συνεχίζει η Χαμάς και άλλες οργανώσεις ανταρτών» υπογραμμίζοντας ότι το Ισραήλ έχει «το δικαίωμα να υπερασπιστεί τους πολίτες του από τέτοιες επιθέσεις».

Τα γεγονότα «καθιστούν τις προσπάθειες για την κήρυξη μιας κατάπαυσης του πυρός πιο επείγουσες παρά ποτέ» προστίθεται στο κείμενο, όπου επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά ότι η ΕΕ είναι «έτοιμη» να τις στηρίξει.

Διαβάστε επίσης:

Λωρίδα της Γάζας: Τρία ακόμη θύματα, τα δύο παιδιά