ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Δεν προτίθενται να επεκτείνουν τις επιδρομές τους οι ΗΠΑ

Ιράκ: Δεν προτίθενται να επεκτείνουν τις επιδρομές τους οι ΗΠΑ

Μπορεί οι Η.Π.Α. τις τελευταίες μέρες να έχουν βομβαρδίσει συγκεκριμένους στόχους στο Ιράκ, ωστόσο το Υπουργείο Άμυνας διαβεβαίωσε πως οι επιχειρήσεις δεν θα επεκταθούν.

Από την περασμένη Πέμπτη, αεροσκάφη των Η.Π.Α., επανδρωμένα και μη έχουν πραγματοποιήσει επιθέσεις σε 15 στόχους, ωστόσο ο αντιστράτηγος Ουίλιαμ Μέιβιλ σε σημερινή Συνέντευξη Τύπου, τόνισε πως «Δε σχεδιάζουμε να επεκτείνουμε την αεροπορική εκστρατεία που βρίσκεται σε εξέλιξη πέραν των σημερινών επιχειρήσεων άμυνας».

«Οι βομβαρδισμοί έχουν συμβάλει στο να επιβραδύνουμε την επέλαση των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους γύρω από το Σίντζαρ και στα δυτικά του Αρμπίλ» την πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν, εξήγησε ο αντιστράτηγος, που υπογράμμισε ότι στόχος είναι καταρχάς η υπεράσπιση του διπλωματικού προσωπικού των ΗΠΑ που βρίσκεται στο Αρμπίλ.

Μέχρι στιγμής οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί συνοδεύονται από ανθρωπιστικές αποστολές, τις ρίψεις φορτίων με προμήθειες που προορίζονται για τους δεκάδες χιλιάδες Χριστιανούς και Γεζίντι που καταδιώκουν οι σουνίτες αντάρτες. Το Πεντάγωνο και οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν ρίξει δέματα με περίπου 60.000 λίτρα νερό και 75.000 γεύματα στους πρόσφυγες, σύμφωνα με τον ανώτερο αξιωματούχο.

«Προς το παρόν ο στόχος μας είναι να παράσχουμε άμεση βοήθεια σε εκείνους που υποφέρουν» εξήγησε ο αντιστράτηγος.