ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Έκκληση Αμπάς για νέες διαπραγματεύσεις

Γάζα: Έκκληση Αμπάς για νέες διαπραγματεύσεις

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς ζήτησε να επαναληφθούν γρήγορα οι συνομιλίες που διεξάγονται με τη μεσολάβηση του Καΐρου ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστινίους και την περασμένη εβδομάδα απέτυχαν να βάλουν ένα τέλος στην κρίση στη Γάζα.


«Ο κύριος στόχος μου είναι οι συνομιλίες για εκεχειρία να επαναληφθούν στην Αίγυπτο το συντομότερο δυνατόν για να αποφύγουμε περισσότερα θύματα και θυσίες», δήλωσε ο κ. Αμπάς σε συνέντευξη Τύπου στο Κάιρο αφού συναντήθηκε με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι.
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος πρόσθεσε πως η Αίγυπτος «θα προσκαλέσει» την ισραηλινή και την παλαιστινιακή αντιπροσωπείες «να επαναλάβουν τις διαπραγματεύσεις για μια διαρκή εκεχειρία».

Στο μεταξύ, ο αρχηγός της Χαμάς Χάλεντ Μεσάαλ δήλωσε πως οι φόνοι τριών ισραηλινών εφήβων κοντά σ' έναν εβραϊκό οικισμό, το Μάιο στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, οι οποίοι συνέβαλαν στο ξέσπασμα του τελευταίου πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, διαπράχθηκαν από μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης, αλλά χωρίς να το γνωρίζει η ηγεσία.

«Δεν γνωρίζαμε εκ των προτέρων γι' αυτή την ενέργεια που έγινε απ' αυτή την ομάδα των μελών της Χαμάς», δήλωσε σε συνέντευξή του στο Yahoo News από το Κατάρ. Ο Μεσάαλ απέρριψε επίσης τον ισραηλινό ισχυρισμό ότι η οργάνωσή του και το Ισλαμικό Κράτος είναι ένα και το αυτό, λέγοντας πως η Χαμάς είναι ένα εθνικιστικό κίνημα που μάχεται μόνο για την παλαιστινιακή υπόθεση, ενώ το Ισλαμικό Κράτος είναι ένα «εντελώς διαφορετικό φαινόμενο».

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο: Μυστηριώδης ρωγμή στο Μεξικό προβληματίζει τους επιστήμονες