ΚΟΣΜΟΣ

Ομπάμα: Να εξαλειφθεί ο εξτρεμισμός των τζιχαντιστών

Ομπάμα: Να εξαλειφθεί ο εξτρεμισμός των τζιχαντιστών

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε ότι κύριος στόχος του διεθνούς συνασπισμού είναι η «εξάλειψη» του είδους εξτρεμισμού που επιδεικνύουν στο Ιράκ και τη Συρία οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.


Κατά τη διάρκεια ομιλίας που έδωσε σε φιλανθρωπική εκδήλωση, ο Ομπάμα δήλωσε ότι αυτή αποτελεί μια «σκοτεινή περίοδο». Η απειλή που προβάλει το Ισλαμικό Κράτος είναι σοβαρή δήλωσε, ενώ πρόσθεσε ότι η οργάνωση έχει τραβήξει την προσοχή του κόσμου επάνω της και ότι «τελικά θα πρέπει να εξαλειφθεί αυτού του είδους εξτρεμισμός, ο οποίος δεν έχει καμία θέση στον 21ο αιώνα».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ηγείται της προσπάθειας για τον σχηματισμό μιας συμμαχίας μεταξύ των δυτικών δυνάμεων και του Αραβικού Κόλπου, στόχος της οποίας είναι η αντιμετώπιση της απειλής που προβάλει η οργάνωση, τα μέλη της οποίας χρησιμοποιούν άγριες και βίαιες μεθόδους.

Την περασμένη εβδομάδα ο Ομπάμα συναντήθηκε στην Ουαλία με τα συμμαχικά μέλη του ΝΑΤΟ, ενώ αργότερα αυτό το μήνα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των ηγετών σε θέματα ασφάλειας κατά τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Στόχος του προέδρου των ΗΠΑ είναι να αποσπάσει δεσμεύσεις από κράτη που είναι πρόθυμα να συμμετάσχουν στη συμμαχία.

Διαβάστε επίσης: Ανησυχία προκαλεί η αδράνεια των τζιχαντιστών στο Twitter