ΚΟΣΜΟΣ

Το «Erasmus» συμπλήρωσε 25 χρόνια και… 1 εκατ. μωρά!

Το «Erasmus» συμπλήρωσε 25 χρόνια και… 1 εκατ. μωρά!

Στη γέννηση 1 εκατομμυρίου μωρών, έχει οδηγήσει το πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Erasmus», σύμφωνα με την αρμόδια επίτροπο.

Το πρόγραμμα παρέχει τη δυνατότητα σε φοιτητές να παρακολουθούν τα μαθήματά τους σε πανεπιστήμια ξένων χωρών για έναν χρόνο, χρηματοδοτώντας την εκεί παραμονή τους.

Μια έρευνα για τους φοιτητές που είχαν λάβει μέρος στο πρόγραμμα έδειξε ότι σχεδόν το ένα τρίτο από αυτούς έχουν βρει συντρόφους διαφορετικής εθνικότητας. Το 27% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι γνώρισε το σύντροφό του κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο εξωτερικό.

Τα ζευγάρια αυτά «έχουν αποκτήσει περίπου 1 εκατομμύριο παιδιά», δήλωσε η Επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας της ΕΕ, η Ανδρούλλα Βασιλείου.

Οι απόφοιτοι μάλιστα που έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα τείνουν να μετακινούνται πιο εύκολα εάν το απαιτεί η εργασία τους, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, καθώς το 40% των φοιτητών που συμμετείχαν στο Εράσμους δήλωσε ότι μετακινήθηκε σε άλλη χώρα, εν συγκρίσει με το 23% που παρέμεινε στην πατρίδα του.

Η μελέτη διεξήχθη σε 34 χώρες, όπου περίπου 75.000 φοιτητές και απόφοιτοι απάντησαν σε ένα ερωτηματολόγιο μέσω Διαδικτύου.

Διαβάστε ακόμα:

Κόβεντρι: Μυστήριο με νέο αγρογλυφικό στο χωριό των Ναϊτών (pics)

Ρoή Ειδήσεων