ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Ειρηνική διαδήλωση από 20.000 Κούρδους κατά των τζιχαντιστών

Γερμανία: Ειρηνική διαδήλωση από 20.000 Κούρδους κατά των τζιχαντιστών

Περισσότεροι από 20.000 Κούρδοι διαδήλωσαν ειρηνικά το Σάββατο στους δρόμους του Ντίσελντορφ, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, την ώρα που το Βερολίνο ανησυχεί για μια ενδεχόμενη «εισαγωγή» της συριακής σύρραξης στο γερμανικό έδαφος.

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία 10.00-12.000 διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί γύρω στις 12.00 το μεσημέρι αλλά σταδιακά ο αριθμός τους αυξήθηκε σε πάνω από 20.000.

Η κινητοποίηση οργανώθηκε από πολλές διαφορετικές κουρδικές οργανώσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις επιθέσεις των τζιχαντιστών εναντίον των κουρδικών πόλεων της Συρίας, όπως το Κομπάνι.

Την Τρίτη και την Τετάρτη είχαν σημειωθεί επεισόδια, κυρίως στο Αμβούργο, με πολλούς τραυματίες σε συγκρούσεις μεταξύ ισλαμιστών και Κούρδων διαδηλωτών. Η κουρδική κοινότητα της Γερμανίας αριθμεί σχεδόν 1 εκατομμύριο μέλη και θεωρείται ως η μεγαλύτερη στην Ευρώπη.

Σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί στο αυριανό τεύχος του περιοδικού Focus ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος για τις συγκρούσεις μεταξύ των Κούρδων και των ισλαμιστών.

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις με μεγάλη προσοχή» είπε, προειδοποιώντας ότι οι αρχές θα αντιμετωπίσουν με ιδιαίτερη αυστηρότητα όσους συμμετέχουν σε ταραχές.

Διαβάστε επίσης:

Νέες συγκρούσεις Πακιστανών και Ινδών στρατιωτών στο Κασμίρ