Διαμαρτυρία εργατών στον Ματέο Ρέντσι

Διαμαρτυρία εργατών στον Ματέο Ρέντσι

Περίπου διακόσιοι εργάτες, μέλη του συνδικάτου Fiom Cgil, διαδήλωσαν στην πόλη Μπέργκαμο, υποδεχόμενοι τον Ματέο Ρέντσι, ο οποίος συνάντησε αντιπροσωπεία της ένωσης βιομηχάνων Confindustria.

Οι εργάτες διαμαρτύρονταν κατά της μεταρρύθμισης στις εργασιακές σχέσεις που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει ουσιαστικά την κατάργηση της επαναπρόσληψης σε περίπτωση απόλυσης εργαζομένων χωρίς βάσιμη αιτία.

«Ο Ρέντσι πρέπει να πάει να δουλέψει στα χυτήρια των βιομηχανιών», ήταν ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν.

Το ιταλικό κεντροαριστερό συνδικάτο Cgil επιβεβαίωσε ότι στις 25 του μηνός πρόκειται να προκηρύξει πανιταλική απεργία κατά της μεταρρύθμισης, διαμηνύοντας ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.
«Ο κόσμος στον οποίο ζούμε έχει αλλάξει. Το λέω ενώπιον των βιομηχάνων, διότι εδώ βλέπω ότι υπάρχει σαφώς μεγαλύτερη ευαισθησία από ότι σε άλλους χώρους. Πρέπει να μας βοηθήσετε να αλλάξουμε, λοιπόν, και την χώρα μας, για το καλό όλων των Ιταλών», είπε πάντως ο Ματέο Ρέντσι.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της κυβέρνησης της Ιταλίας «οι διχασμοί που σχετίζονται με την πολιτική και την πολιτιστική ταυτότητα του καθενός ανήκουν οριστικά στο παρελθόν», αφού, «η Ιταλία πρέπει να καταφέρει να ανανεωθεί, με καθοριστικό τρόπο, μέσε σε μια πενταετία».

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Καμία συμφωνία με τις ΗΠΑ για τη χρήση βάσεων