Έμπολα: Αυξημένοι έλεγχοι στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών

Έμπολα: Αυξημένοι έλεγχοι στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών

Στους ενισχυμένους ελέγχους που αρχίζουν από σήμερα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών αναφέρεται εκτενώς ο βελγικός Τύπος, λαμβάνοντας υπόψη ότι το Βέλγιο και η Γαλλία είναι οι μόνες χώρες που διατηρούν απευθείας αεροπορικές συνδέσεις με το επίκεντρο της επιδημίας στην δυτική Αφρική.


Ειδικότερα, η εφημερίδα "Λε Σουάρ" σημειώνει ότι οι ταξιδιώτες από τη Δυτική Αφρική θα υποβάλλονται σε εκτεταμένους ελέγχους κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Πρακτικά, ιατρική ομάδα θα παίρνει τη θερμοκρασία κάθε ταξιδιώτη που προέρχεται από χώρα της Δυτικής Αφρικής στην έξοδό του από το αεροπλάνο. Προβλέπεται ότι εάν ένας ταξιδιώτης εκδηλώνει πυρετό, θα τον αναλαμβάνει νοσοκόμος-α και θα τίθεται σε καραντίνα. Ακόμη, θα πρέπει να απαντά σε ερωτηματολόγιο για να εκτιμηθούν οι κίνδυνοι και στη συνέχεια το ερωτηματολόγιο θα αναλύεται από ιατρό, που θα αποφασίζει για τα επόμενα βήματα και θα πρέπει να ειδοποιεί τις υγειονομικές αρχές.

Πάντως, όπως σημειώνεται στην ίδια εφημερίδα, μόνο τρία νοσοκομεία στο Βέλγιο, είναι εξοπλισμένα για την αντιμετώπιση του ιού και 8 στους 10 ιατρούς δηλώνουν «κακά πληροφορημένοι για την ασθένεια».

 

Διαβάστε επίσης: Αμαλία Φλέμιγκ: Τα μέτρα προστασίας στην άσκηση ετοιμότητας για τον Έμπολα (pics)