Νιγηρία: Πέντε νεκροί σε βομβιστική επίθεση

Νιγηρία: Πέντε νεκροί σε βομβιστική επίθεση

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και περί τους δώδεκα τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας σε σταθμό λεωφορείων στη βόρεια Νιγηρία χθες βράδυ (22/10/2014), ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία επιβεβαιώνοντας μαρτυρίες κατοίκων.


"Χθες βράδυ σημειώθηκε έκρηξη σε σταθμό λεωφορείων κοντά στην πόλη Αζάρε", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μοχάμεντ Χαρούνα. "Πέντε άνθρωποι που είχαν υποστεί σοβαρά εγκαύματα και δεν μπορούσαν καν να αναγνωριστούν, κατέληξαν, ενώ άλλοι δώδεκα τραυματίστηκαν".

Η έκρηξη που σημειώθηκε σε βόρειο κρατίδιο το οποίο είχε αποτελέσει κατά το παρελθόν στόχο επιθέσεων της νιγηριανής ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, διακυβεύει ενδεχομένως μια εκεχειρία μεταξύ της κυβέρνησης και των ισλαμιστών.

"Μια τεράστια έκρηξη, κατάστρεψε ολοσχερώς το μέρος αυτό", δήλωσαν κάτοικοι της Αζάρε στο κρατίδιο Μπαουτσί. "Στρατιώτες και αστυνομικοί απέκλεισαν το σημείο αυτό, απ΄ όπου βλέπαμε σορούς να μεταφέρονται σε καροτσάκι".

Το κρατίδιο Μπαουτσί είναι μια από τις πλέον πληγείσες περιοχές από τις επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ.

Οι βομβιστικές επιθέσεις σε σταθμούς λεωφορείων αποτελούν συνήθη τακτική της ισλαμιστικής οργάνωσης, όπως η διπλή βομβιστική επίθεση φέτος σε σταθμό στην περιφέρεια της πρωτεύουσας Αμπούζα η οποία στοίχισε τη ζωή 100 ανθρώπων.

Ο σταθμός λεωφορείων της Αζάρε, πόλης που απέχει 200 χλμ. από την πρωτεύουσα Μπαουτσί, του ομώνυμου κρατιδίου, είναι πολυσύχναστο σημείο διέλευσης για τους Νιγηριανούς που καταφθάνουν από τη βορειοανατολική χώρα, όπου μαίνεται πόλεμος και έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

 

Διαβάστε επίσης: Νιγηρία: Έκρηξη σε σταθμό λεωφορείων σε πολιτεία στα βόρεια της χώρας