Νιγηρία: Επιβεβαιώθηκε η απαγωγή των κοριτσιών από την Μπόκο Χαράμ

Νιγηρία: Επιβεβαιώθηκε η απαγωγή των κοριτσιών από την Μπόκο Χαράμ
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τουλάχιστον 25 κορίτσια απήγαγαν άνδρες της Μπόκο Χαράμ, σε επίθεση που εξαπέλυσαν σε απομονωμένη πόλη της βορειοανατολικής Νιγηρίας.

Ο Τζον Κουάγκε, ένας μάρτυρας της επίθεσης και πατέρας τριών απαχθεισών μαθητριών, καθώς και η Ντόροθι Τίζε, μητέρα άλλων δύο, ανέφεραν ότι οι δράστες έφτασαν στην πόλη αργά τη νύχτα, υποχρεώνοντας όλες τις γυναίκες να τους ακολουθήσουν. Αργότερα ωστόσο άφησαν ελεύθερες τις μεγαλύτερες από αυτές…

Η νέα αυτή απαγωγή σημειώνεται, ενώ η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι είναι σε εξέλιξη συνομιλίες για την απελευθέρωση περισσότερων από 200 κοριτσιών που είχαν απαχθεί από την ισλαμιστική οργάνωση τον περασμένο Απρίλιο.

«Βρισκόμαστε σε σύγχυση, διότι λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της υποτιθέμενης συμφωνίας εκεχειρίας μεταξύ της κυβέρνησης και των ανταρτών της Μπόκο Χαράμ, τα κορίτσια μας απήχθησαν από τους αντάρτες», είπε ο Κουάγκε. «Καλούμε την κυβέρνηση να μας βοηθήσει να σώσουμε τις κόρες μας χωρίς καθυστέρηση. Είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε αναζητώντας τις», πρόσθεσε.

Σχεδόν μία εβδομάδα αφότου η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη συμφωνία εκεχειρίας με την Μπόκο Χαράμ, που θα περιλάμβανε και την απελευθέρωση των 200 και πλέον μαθητριών του Τσιμπόκ, ακόμα δεν υπάρχει κανένα σημάδι αισιοδοξίας.

Υπενθυμίζεται ότι συνομιλίες για την απελευθέρωσή των μαθητριών είναι σε εξέλιξη μεταξύ της κυβέρνησης της Νιγηρίας και ενός εκπροσώπου της ισλαμιστικής οργάνωσης στην Ντζαμένα, την πρωτεύουσα του Τσαντ, ωστόσο περιβάλλονται από άκρα μυστικότητα.

Διαβάστε ακόμα:

Καταγγελίες για χρήση χημικών από τους τζιχαντιστές στο Κομπάνι (pics)

Καναδάς: Τίμησαν τον φρούραρχο που σκότωσε τον ένοπλο ισλαμιστή (vids+pics)

Οτάβα: Σύλληψη αγνώστου στο Μνημείο των Πεσόντων (vid)

 

 

PHOTO GALLERY