ΚΟΣΜΟΣ

Βουλγαρία: Προβλήματα στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Βουλγαρία: Προβλήματα στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Υστέρα από συνάντηση με τον πρόεδρο του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος(ΒΣΚ) Μιχαήλ Μίκοφ στο κοινοβούλιο, ο αρχηγός του GERB Μπόικο Μπορίσοφ κατέστησε σαφές, ότι οι διαπραγματεύσεις σχηματισμού κεντροδεξιού κυβερνητικού συνασπισμού δεν εξελίσσονται με τον τρόπο που επιθυμεί η νικήτρια δύναμη στις πρόσφατες εκλογές και άφησε να εννοηθεί, ότι οι πολιτικές εξελίξεις μπορούν να στραφούν σε άλλη κατεύθυνση, χωρίς να αποκλείονται και νέες έκτακτες κοινοβουλευτικές εκλογές.


Ο κ. Μπορίσοφ επέρριψε ευθύνες στις ηγεσίες της «Μεταρρυθμιστικής Ένωσης»(ΜΕ) και του εθνικιστικού «Πατριωτικού Μετώπου»(ΠΜ) για την απροθυμία τους να δεχτούν την πρόταση του GERB για συμμετοχή πολιτικών στελεχών τους στη νέα κυβέρνηση συνασπισμού, ώστε να συμμεριστούν πλήρως τις ευθύνες, όπως τόνισε.

Ο πρόεδρος του GERB απεύθυνε πρόταση για συνάντηση των πολιτικών αρχηγών των κοινοβουλευτικών δυνάμεων την ερχόμενη εβδομάδα, ώστε να συζητήσουν σε επίπεδο κορυφής το «τι μέλλει γενέσθαι» στη χώρα.

Εκ μέρους του, ο κ. Μίκοφ επανέλαβε την θέση των σοσιαλιστών για την πρόθεση του ΒΣΚ να είναι εποικοδομητική αντιπολίτευση στον νεο κοινοβούλιο, όπου διαθέτει 39 έδρες σε σύνολο 240.

Διαβάστε επίσης: Βουλγαρία: Πολιτική αστάθεια και νέα αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης