ΚΟΣΜΟΣ

Έμπολα-ΗΠΑ: Η νοσηλεύτρια βγήκε βόλτα με το ποδήλατο

Έμπολα-ΗΠΑ: Η νοσηλεύτρια βγήκε βόλτα με το ποδήλατο

Αφού εξέφρασε δημόσια την οργή της για τη φρενίτιδα που επικρατεί στις ΗΠΑ σχετικά με τον Έμπολα, η νοσηλεύτρια Κέισι Χίκοξ, που έχει τεθεί σε υποχρεωτική καραντίνα στο σπίτι της επειδή εργαζόταν στη Σιέρα Λεόνε, βγήκε μια βόλτα με το ποδήλατό της.

 

Δύο περιπολικά της αστυνομίας ακολούθησαν την Κέισι και τον σύντροφό της, αφού φόρεσαν τα κράνη τους ξεκίνησαν τη βόλτα τους, χωρίς να μιλήσουν στους δημοσιογράφους που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το σπίτι της.

Η Κέισι Χίκοξ εργαζόταν ως νοσηλεύτρια στη Σιέρα Λεόνα και πρόσφερε βοήθεια σε ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον ιό Έμπολα.

Παρότι δεν έχει παρουσιάσει κάποια σύμπτωμα του ιού, υποχρεώθηκε από τις τοπικές αρχές να παραμείνει σε καραντίνα στο σπίτι της για επιπλέον 12 ημέρες έως, δηλαδή, τη λήξη της περιόδου επώασης της ασθένειας (συνολικά 21 ημέρες).

Η νοσηλεύτρια απείλησε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη στην περίπτωση που η πολιτεία του Μέιν της επιβάλλει να παραμείνει στην απομόνωση την ώρα που δεν έχει παρουσιάσει κανένα σύμπτωμα της ασθένειας.

«Δεν θα μου επιτρέψουν να βγω από το σπίτι μου ούτε να έλθω σε επαφή με ανθρώπους παρά το γεγονός ότι βρίσκομαι σε άριστη κατάσταση και δεν έχω παρουσιάσει κανένα σύμπτωμα» δήλωσε η Αμερικανίδα από την είσοδο της οικίας της στο Φορτ Κεντ, στο πλευρό της συντρόφου της.

«Δεν θέλω να μείνω εδώ και να βλέπω τα πολιτικά μου δικαιώματα να παραβιάζονται παρά το γεγονός ότι όλο αυτό δεν στηρίζεται σε επιστημονικές βάσεις» εξήγησε η νοσηλεύτρια.